Megszólalt a kegyetlenül meggyilkolt hódmezővásárhelyi házaspár fia

Startlap - Startlap
A férfi szerint súlyos alkoholizmustól szenvedő húga azért ölt, mert szülei el akarták zavarni őt otthonról.

Azért gyilkolta meg szüleit a 47 éves A. Andrea és párja, mert el akarták őket küldeni otthonról – erről beszélt a Blikknek a Hódmezővásárhelyen csütörtökön meggyilkolt 87 éves A. Lajos és a 78 éves Cs. Franciska fia, az 57 éves Lajos.

“A húgom alkoholista volt. Nem dolgozott, többször volt elvonón, és 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetést is kapott már. Az italozó életmódja miatt hagyta el a volt férje, aki aztán egyedül nevelte fel a közös lányukat. Az új párjával a szüleimhez költöztek. Az életmódja miatt nem voltak jóban. Andrea párja a piacon árult, de minden bevételt italra költöttek. A szüleink el akarták őket zavarni otthonról, ők viszont nem tudtak volna hová menni” – fogalmazott Lajos, akit megdöbbentett, hogy kisebbik húga képes volt ilyen rémtettre.

A gyilkosságot Andrea élettársa vállalta magára, de a nyomok elfedését szolgáló tűzgyújtást a nő végezhette. A lány elterelte apja figyelmét, a cukorbetegsége miatt pár éve lábát is elvesztő anyja eleve védekezésre képtelen volt, Andrea párja pedig egy tárggyal halálos koponyasérülést okozott mindkettőjüknek. Ezután a gyanúsítottak felgyújtották a gázpalackot, majd italozni mentek. A kihallgatás során egymásnak ellentmondó dolgokat állítottak, majd a korábban személy elleni erőszak miatt is börtönben üllt férfi végül beismerte a gyilkosságot.

Jelenleg mindketten előzetesben vannak. Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés lehet az ítélet. A férfira büntetett előélete miatt nagyobb eséllyel várhat életfogytiglan, ez a végkifejlet azonban a nő esetében sem kizárható.

Ez is érdekelhet

képcím

Súlyos csapást mérne a kormány a külföldi élelmiszerláncokra

képcím

Kiderült, mekkora az esélyed három Pfizer után arra, hogy...

képcím

Az EP bizottsága szerint akkora a korrupció Magyarországon, hogy...