Kiemelt Hírek 2018. június 15.

Meghívták Orbánt egy belgiumi városba, hogy megmutassák neki az együttélést

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 15.
'Talán Orbán úr eljöhetne látogatóba, és láthatná, hogy az együttélés lehetséges.'

Meghívta Orbán Viktort Mechelen polgármestere; ebben a belgiumi városban több muszlim él, mint Szlovákiában és Magyarországon összesen – írja a 24.hu az EUobserverre hivatkozva.

A lap idézi Bart Somerst, aki elmondta: a kilencvenezres városnak mintegy húszezer muszlim lakója van, de az emberek jól megvannak egymással.

Ez egy gazdag, biztonságos és barátságos város. Talán Orbán úr eljöhetne látogatóba, és láthatná, hogy az együttélés lehetséges

mondta a városvezető. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy természetesen Mechelen sem problémamentes. Kiemelte, hogy a nyitott határok politikája nem működőképes, de a sokszínűség olyan valóság, amit üdvözölni kell, nem pedig üldözni, megbélyegezni.

A városvezető a magyar miniszterelnökhöz hasonló populistákat „nyugati szalafistáknak” nevezi, akik elutasítják a változást, falakat emelnek és megosztottságot szítanak. A polgármester elmondása szerint ehelyett bevonja a helyieket is az integrációba: a Mechelenbe újonnan érkező bevándorlók és menekültek olyan programban vesznek részt, amely során fél éven át hetente találkoznak helyi lakosokkal, ők pedig elmagyarázzák nekik, hogyan működik a város. Emellett gyakorolhatják a nyelvet, és személyes kapcsolatokat is építhetnek.

 

 

 

Keresés az oldalon