Kiemelt Hírek 2019. június 19.

Meghalt Horváth Ádám, a Szomszédok atyja

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 19.
Megmutatjuk, milyen brutális villámárvizet vitt Nagyvisnyóra a vihar. Dobrev Klára Simicskáról anekdotázott és hatalmas ambíciói vannak. Kiderül, mi várhat a nyugdíjasokra a következő évtizedekben. Egy kiszivárgott hangfelvételen Palkovics László azt ígéri, nem veszik el az MTA-tól a kutatóintézeteket. Hírösszefoglaló.

89 éves korában elhunyt Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője

89 éves korában elhunyt Horváth Ádám Kossuth-, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas magyar tévérendező, Molnár Ferenc író unokája, a Szomszédok rendezője. Horváth haláláról és életéről bővebben itt olvashatsz.

Videón, ahogy Nagyvisnyón villámárvíz zúdul le a felhőszakadás miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta veszélyjelzését a várható heves zivatarok miatt, amelyek már el is érték az ország egyes részeit. Ilyen Nagyvisnyó települése is, ahol túlzás nélkül mondhatjuk, hogy félelmetes árvíz hömpölygött, amelyet a saját szemeddel is megnézhetsz az itt található videókon. A helyzet nemcsak Nagyvisnyóban fokozódott: a cikkből kiderül, hogy több más településen milyen károk keletkeztek, illetve balesetek történtek.

Vajon mi vár a nyugdíjasokra?

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A kormány által a napokban beterjesztett 2020-as költségvetési tervhez kapcsolt 2070-ig történő kitekintés szerint az egészségügyi és az oktatási kiadások minimális emelkedése mellett a nyugdíjkiadások erősebb növekedését várják. Itt részletesen kifejtik az előrejelzés nyugdíjkiadásokra vonatkozó részeit.

Palkovics László egy kiszivárgott hangfelvételen 2017-ben még azt ígéri, hogy nem nyúlnak hozzá az MTA kutatóhálózatához

Index hozott nyilvánosságra két hangfelvételt, amelyekről azt állítják, 2018-ban készültek, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közti tárgyalások korai szakaszában. Ezeken Palkovics László miniszter igyekszik megnyugtatni az MTA elnökségét: közli, hogy a kormány nem akarja leválasztani az Akadémiáról a kutatóintézeteket. A hangfelvételek itt találod, ahol elolvashatod az ITM reakcióját is az ügyre.

“Iszonyatosan nagyok a politikai ambícióim” – Dobrev Klára interjút adott 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Demokratikus Koalíció (DK) hozta az EP-választás egyik legnagyobb meglepetését 16 százalékos eredményével, Dobrev Klára listavezetői pozíciója mellett. Gyurcsány Ferenc felesége azonban tartózkodik attól, hogy ezt az ő eredményének titulálják, és mint mondja, nem férje személye, hanem annak ellenére lett ő a listavezető. Az alábbi linkre kattintva egy hosszú interjút találsz Dobrev Klárával, akit többet között kérdeznek jövőbeli terveiről, az EP-választásról, Kálmán Olgáról, Gyurcsány Ferencről, és még egy Simicska Lajosról szóló anekdotát is elmesél.

“Volt olyan tanítványom, akinek a havi zsebpénze több volt a fizetésemnél” – hogy lehet, hogy tombol a pedagógushiány, miközben a tanári képzés a legnépszerűbb?

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a Kebelsberg Központ jelentősen kozmetikázza a tanárhiányra vonatkozó adatokat, de még az általuk elismert számok is aggasztóak. Az biztos, hogy tanárhiány van, de érdekes módon a felvételi statisztikák szerint még mindig roppant népszerű a tanári pálya: idén a felvételizők 12,6 százaléka jelentkezett első helyen pedagógusképzésre. Hogy is van ez akkor? Miért jelentkezik valaki tanárnak, ha aztán elhagyja a pályát? Az anyagi okokon kívül van más magyarázata annak, hogy a pedagógusképzés elvégzése után mégsem tanítanak? És mi van azokkal, akik elkezdenek tanítani, később mégis váltanak? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az itt található nem reprezentatív felmérésben.

A szakértő elmondja, mi állhat a magyar Facebook-profilok törlése hátterében

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

Hétfő óta magyarok százai nem tudnak bejelentkezni a Facebook-fiókjukba, miután a közösségi oldal felfüggesztette azokat. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs, de Berkes Ákos, a BSS Communications ügyvezető igazgatója, közösségimédia-szakértő elmagyarázza, mi történhetett.Ebben a cikkbenelolvashatod a szakértő véleményét, valamint megtudhatod, mit kell tenned, ha neked is törölték a profilodat.

Egész Magyarországra figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Szerdán és csütörtökön intenzív zivatarokra számíthatunk, ami miatt hét megyére másodfokú, az ország többi területére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A részleteket itt találod.

Egy alaszkai kamasz 9 millió dollárért megölte legjobb barátnőjét

Cynthia Hoffman az interneten ismerkedett meg a Tyler álnéven regisztrált Darin Schilmillerrel, aki milliomosnak vallotta magát, és 9 millió dollárt ajánlott a lánynak azért, hogy megölje a legjobb barátnőjét.Ide kattintvamegismerheted az elképesztő bűnügy részleteit.

Kasztrálta majd megölte a feldühödött tömeg Dél-Afrikában a tizenéves lányt megerőszakoló férfit

A dél-afrikai Gauteng tartomány rendőrsége emberölés miatt nyomoz, mióta helyi lakosok nemi erőszak közben rajtakaptak, majd meggyilkoltak egy férfit szombat este, a Johannesburghoz közeli Ivory Park városában. A következő cikkben részletes leírást olvashatsz a tragikus esetről.

Keresés az oldalon