Kiemelt Hírek 2020. október 21.

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója

Szloboda Csaba Kiemelt Hírek 2020. október 21.
Adorján Gusztáv közéleti szerepet is vállalt, ő volt a nyíregyházi közgyűlésben a Fidesz-KDNP frakció vezetője. Esti hírösszefoglaló.

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója, Adorján Gusztáv

Az elmúlt két hétben több lap is arról cikkezett, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház igazgatója koronavírus-fertőzés miatt ellátásra szorul, és olyan súlyos az állapota, hogy a budapesti Korányi Pulmonológiai Intézetbe kellett szállítani. Részletek

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

Fotó: Getty Images

Bármilyen hihetetlen a szlovák szakszervezetek még így is elégedetlenek, úgy érzik az eddigihez képest ez most nem is olyan nagy emelkedés. Bővebben

TGM: A diákok lerombolták Orbán tekintélyét

A Klubrádióban Tamás Gáspár Miklós azt mondta, hogy Orbán Viktor rendszere szilárd, pokoli erős, de nem népszerű, szeretett. Az ismert filozófus ennél azért jóval tovább is ment, ezen cikkből lehet megtudni mennyire is. 

Maruzsa: A gyerekek maradjanak családi körben az őszi szünetben

A köznevelésért felelős államtitkár kifejezetten sokat remél az őszi szünet hatásától, már ami a koronavírus-járvány elleni küzdelmet illeti. Hogy mire is jutott mindezzel kapcsoltban, az ebből acikkből fog kiderülni. 

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint a háziorvosok egyelőre nem kaptak olyan influenza elleni vakcinát, amit három év alatti gyermekeknek is lehet adni. A miértre ez a cikk próbálja megtalálni a választ. 

Csehország radikális korlátozásokat vezet be

Új óvintézkedéseket, a közéletet és a gazdasági életet tovább korlátozó döntéseket hozott a cseh kormány szerda délelőtti rendkívüli ülésén a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Bővebben

Ismeretlen szervet találtak az emberi testben

A holland rákkutató intézet tudósai a pozitronemissziós tomográfia (PET), illetve a prosztatarák kimutatására alkalmas PSMA PET/CT-vizsgálat segítségével új, eddig ismeretlen szervet azonosítottak az emberi testben. A hihetetlen felfedezésről itt tudhatsz meg bővebb információkat.

Hivatalos: Vidnyánszkyék hárommilliárdot kaptak az SZFE-re

Vidnyánszkyék modernizációs törekvéseire szánják a pénzt, amit úgy jelentettek be, hogy még javában tart az SZFE blokádja – épp Vidnyánszkyék miatt.  További információk csak egyetlen kattintásra.

Barca-Fradi: miért örülünk egy 5-1-es zakónak?

Ha csak a végeredményt látja az ember, azt gondolhatja a Barcelona szétfocizta a Ferencvárost. Pedig nem ez a helyzet, bár az is igaz, hogy az utolsó tíz perccel joggal volt elégedetlen a vezetőedző, Szerhij Rebrov. A meccs elemzését itt olvashatod el.

Keresés az oldalon