Kiemelt Hírek 2018. április 24.

Megfenyegették és elrabolták a szerelőket

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 24.
A bűnözők 15 ezer forint miatt tartották fogságban a két szakembert.

Bíróság előtt kell felelnie annak a házaspárnak, amely bezárt két mosógépszerelőt a lakásba, mert a javítás után sem működött a gép, a kifizetett munkadíjat pedig nem akarták visszaadni – írja a 24.hu. A Nyíregyházi Törvényszék az első- és harmadrendű vádlottat 2-2 év, a másodrendű vádlottat 1 év és 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte emberrablás elkövetése miatt. Az ítélet nem jogerős.

Az eset még 2017 februárjában történt. A másodrendű vádlott szerelőket hívott, mert elromlott a mosógépe. Miután a gép nem működött megfelelően, M. Zs. és felesége felelősségre vonta a szerelőket, és 15 ezer forintot követelt, amiért korábban nem javították meg jól az eszközt. A házaspár közölte, addig nem engedik el a szerelőket, amíg vissza nem adják a pénzt, és becsukták az ajtót . Később egy harmadik személy is bekapcsolódott a eseményekbe.

A szerelők közölték, nincs náluk pénz, ekkor megfenyegették őket, sőt egyikőjüket mellkason is ütötték. Többszöri fenyegetés után az egyik fogva tartott felajánlotta, hogy levesz bankkártyájáról 15 ezer forintot. Akkor kiengedték a lakásból, ám társát fogva tartották, amíg vissza nem ért a pénzösszeggel. A távozó mosógépszerelő időközben segítséget hívott, majd a rendőrök kiszabadították őket.

Keresés az oldalon