Már Egerben is tüntettek

Startlap - Startlap
Egyetlen nap sem marad tiltakozás nélkül.

A rabszolgatörvény és a Fidesz politikája elleni tiltakozásul vonult a tömeg a kormánypárt helyi székházához.

Több, mint ezer ember gyűlt össze a túlóratörvény ellen meghirdetett megmozduláson, melyen az öt ellenzéki párt és civil szervezetek is megjelentek. Korózs Lajos, az MPSZ képviselője élőben közvetített a Facebook-oldalán, ahogyan az Egriugyek.hu is, amely részletes beszámolót is közzétett az eseményről.

A Fidesz egri épületénél az LMP-s Komlósi Csaba felszólalásában hangsúlyozta, szerinte Orbánék hatalmas bűne, hogy másodrendű állampolgárként tekintenek azokra, akik nem rájuk szavaztak. 

A DK-s Földvári Győző arról beszélt, a magyar embernek már így is rengeteget kell dolgozniuk, de most pluszba még el kell tűrniük a rabszolgatörvényt is. A Jobbikos Mirkóczki Ádám beszéde alatt – mely a helyi és országos fideszes propagandasajtóról szólt – végig zúgott a “mocskos Fidesz”. 

Közzétette: Korózs Lajos – 2018. december 19., szerda

Szegényeket Támogató Alap (SZETA) képviseletében Farkas Zsuzsanna utalt arra, jövőre lesz 100 éve, hogy a nemzetközi munkaügyi szervezet deklarált a napi 8 órás munkaidőt. Szerinte a Fidesz viszont jóval vissza ment az időben: eltörölték a magánnyugdíjpénztárakat, tönkrement az egészségügy, még a  lakásfenntartási támogatást is megszüntették.

Mikó András, a Momentum képviseletében elmondta, értelmetlen lenne felsorolni a kormánypárt bűneit, mert akkor reggelig sem mennének haza.

Negyed nyolcra aztán véget értek a beszédek, és bár jelképesen, de valódi láncokat dobtak a Fidesz irodája elé.

Ez is érdekelhet

képcím

Hadházy Ákos és a tüntetők égő fáklyákkal vonultak,...

képcím

Lezárták az Üllői utat az autósok elől - tanárok, diákok,...

képcím

Sztrájkolnak a tanárok, országszerte diákok, szülők...