Magyarországra jön az X-akták sztárja David Duchovny

Startlap - Startlap
Igazi szívtiprónak számított a 90-es években, most először Magyarországra látogat.

Emlékeztek még a sármos színészre, aki Fox Muldert alakította az X-akták című legendás sci-fi sorozatban? David Duchovny nevéről legfeljebb még a Kaliforgia Hank Moodyja szokott eszünkbe jutni, de azt már csak igen kevesen tudják, hogy saját alterrockzenekarában énekel, mely formációban Magyarországra látogat 2019. február 11-én a budapesti MoM Sportba. A színész 2015-ben adta ki első lemezét Hell or Highwater címmel, idén februárban pedig kijött a második album is, az Every Third Thought. Duchovny saját elmondása szerint
zenét hallgatva nőtt fel.

Az egyébként Princetonon és Yale Egyetemen angol irodalom szakot végzett David Duchovny a kilencvenes években az egyik leghíresebb hollywoodi sztár volt, 1997-ben kapott Golden Globe-díjat az X-Akták főszerepéért, de már korábban is jelölték Emmy-díjra. Összesen háromszor jelölték Golden Globe-díjra, szintén háromszor az amerikai színészkamara (Screen Actors Guild) díjára, és egyszer a tévékritikusok legjobb színésznek járó díjára.

A színészkedésen kívül könyveket és forgatókönyvet írt, rendezett filmet. Duchovny és az együttese már turnézott Európában, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon és Ausztráliában, de Magyarországra most jön először, 2019-es újabb európai turnéjával. Jelenleg a stúdiójában dolgozik az együttesével a harmadik lemezén.

Forrás: Index

Ez is érdekelhet

képcím

Az Izraeli sajtóból derült ki, hogy Magyarországon is volt egy...

képcím

Már várják a jelentkezőket a Hunor nemzeti űrhajósprogramba

képcím

Orbán Viktor borostától, pörköltszafttól szabadkozva gratulált...