Kiemelt Hírek 2018. augusztus 03.

Magyarországon kapják a legkevesebb segélyt a munkanélküliek Európában

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 03.
Az egész világon pedig csak az Egyesült Államokat előzzük meg ezen a téren.

Európa minden országában több segítséget kapnak a munkanélkülieknek, mint Magyarországon – írja az mfor.hu. Mi több, még az OECD országok közül is csak az Egyesült Államok támogatja kevesebb pénzzel az állás nélküli állampolgárokat. Az OECD Facebook-oldalára feltett grafikon szerint Magyarország a korábbi munkabérük mindössze 21 százalékát fizeti ki a munkanélkülieknek. Ennél csak a nem éppen humánus ellátásairól híres Egyesült Államok fizet kevesebbet a maga 19 százalékával.

A legtöbb segítséget Luxemburg nyújtja, ahol a munkanélküliek korábbi fizetésük 87 százalékát kapják meg éves átlagban az államtól. Ezután Svájc következik 75 százalékkal, majd Dánia és Hollandia 73-73 százalékkal.

Az európai országok sorában Magyarországot közvetlenül Csehország előzi meg (25 százalék), majd Szlovákia és Lengyelország következi 38 és 41 százalékkal.

Fotó: Facebook/OECD

A második Orbán-kormány első intézkedési között szerepelt az álláskeresési járadék 9 hónapról 3 hónapra való csökkentése, amivel a kormány véleménye szerint a társadalmi aktivitást szerették volna növelni.

Keresés az oldalon