Magánéleti viszályok állhatnak a kaliforniai robbantás mögött

A detonációban elhunyt magyar kozmetikus elhidegült férjétől, és nemrég szakított szeretőjével is, akinek otthonában több robbanószerkezetet találtak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-18 13:26

A kaliforniai Aliso Viejo városában egy magyar szépségszalonban bomba robbant kedden, a detonációban két vendég megsérült, és az üzlet magyar tulajdonosnője, a 48 éves Krajnyák Ildikó meghalt. A robbanás hatalmas erejű volt, a környékbeli épületeket is megrongálta.

Az ügyben az FBI nyomoz, és egyelőre még nem tisztázták, pontosan hogyan került a robbanószer az épületbe, illetve hogy a célpont tényleg a magyar nő volt-e, de egyre inkább úgy tűnik, hogy magánéleti problémák állhatnak a tragédia mögött, írja a FOX 11.

Ildikó 15 éve élt az Egyesült Államokban férjével, Ronilo Vestillel, valamint édesanyjával. A nő ugyan együtt lakott férjével, de hivatalosan már nem alkottak egy párt, és egy másik férfival, Stephen Bealel volt viszonya. Vele egy randiappon ismerkedtek meg 2016-ban, és egészen márciusig jártak, amikor anyagi problémák miatt szakítottak. Az nyomozás adatai szerint a férfi a kapcsolat felbontása után is fizette az üzlet 1500 dolláros bérleti díját, valamint a működési költségek felét.

Az FBI szerda hajnalban átkutatta a házaspár otthonát, ahová az asszony halálának napján hajnali egykor tért haza a férj. A hatóságok a másik férfihoz is ellátogattak, és csütörtökön őrizetbe is vették Stephen Bealt, akiről annyit tudni, hogy Long Beach-i otthonában előszeretettel barkácsolt rakétákat, amiket a sivatagban robbantott fel. A házkutatás során két robbanószerkezetet és három lőfegyvert is találtak a férfinál, amikre nem volt engedélye, valamint 60 kg robbanóanyagot is tárolt otthonában.

Az FBI közlése szerint a robbanás előtt Krajnyák Ildikó egy barna kartondobozt nyitott ki, amit nem a postaszolgálat kézbesített. Az egyik sérült beszámolója szerint a pult mellett több levél, illetve 3-4 hasonló doboz volt, és a robbanás közvetlenül azután történt, hogy a magyar kozmetikus kinyitotta az egyik papírdobozt.

Az anyagi problémákkal küzdő család gyűjtést szervezett, hogy a temetés költségeit, illetve az elhunyt asszony fiának az utazási költségeit finanszírozni tudják.

Címlapkép: Ildikó Krajnyák és Stephen Beal/ Facebook

Mai nap hírei

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu7 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu8 órája

„Más elengedett kézzel biciklizik – én betét nélkül menstruálok!”

wmn.hu8 órája

10 ruhadarab, ami régen menő volt, ma pedig csak röhögünk rajtuk

unilife.hu9 órája

Mától csak előzetes regisztrációval lehet belépni Ausztriába

szimpatika.hu11 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu11 órája

Elindulhat a 2022-es választásokon Gődény György

168ora.hu15 órája

Orbán: 2022 január elsejétől személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

444.hu17 órája