Lezárták az Üllői utat az autósok elől - tanárok, diákok, szülők tüntetnek

Startlap - Startlap
Demonstrációt tartanak tanárok, szülők és diákok a Külső-pesti Tankerületi Központ Üllői úti épülete előtt. Csak a villamosok járnak az érintett szakaszon.

Péntek reggel a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai személyesen mentek el a Külső-pesti Tankerületi Központba, hogy átvegyék azokat a leveleket, amelyeket azután kaptak, hogy szerdán részt vettek az országos polgári engedetlenségben – tudósít a helyszínről a 24.hu. A tankerületi vezető már előző nap kézbesíttetni akarta a leveleket az iskola igazgatóján keresztül, ám több címzett megtagadta az átvételt, mondván nem az igazgató, hanem a tankerület a munkáltatójuk.

A tankerületi központ épülete elé nemcsak az érintett pedagógusok mentek ki péntek reggel 8 órára, hanem egy korábbi felhívásnak eleget téve szimpatizánsok: diákok és szülők is. Időközben az Üllői út túlsó oldalán is összegyűlt több tucatnyi ember, főleg diákok, mert a járdán már nem fértek el, ők onnan skandáltak és tapsoltak.

Nyolc órára az egyre nagyobb létszámúvá váló tömeg lezárta az Üllői utat az autósok elől.

Érezhetően ingerültek nemcsak a tanárok, hanem a szülők is – írja a lap. Időközben az épület előtt több száz fősre duzzadt a tömeg, jelenleg csak a villamosok járnak az Üllői út ezen szakaszán.

A Telex arról számolt be, hogy a tanárok egymás után átvették a leveleket, majd el is hagyták a helyszínt, hogy órától megtartsák óráikat az iskolában. Szülők és idősebb diákok maradtak a helyszínen, akik folytatják a tüntetést.

A 24.hu élő közvetítését a demonstrációról itt követheted.

 

Címlapkép: Demonstráló diákok a Margit hídon 2022. október 5-én. A demonstrálók a Jászai Mari tér környékén gyülekeztek, majd először az autósforgalom, később a villamosok elől is lezárták a Margit hidat mindkét irányba. (MTI/Lakatos Péter)

Ez is érdekelhet

képcím

Hadházy Ákos és a tüntetők égő fáklyákkal vonultak,...

képcím

Folytatódik a pedagógussztrájk, formálódik az óriási élőlánc

képcím

Sztrájkolnak a tanárok, országszerte diákok, szülők...