Lejárt alapanyagokat, koszt és furcsa tárgyakat talált a Nébih az illegális gödöllői pizzériában

Meleg víz nem volt, de óriás sakkbábuk igen.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-23 12:42

Fotó: Nébih

A talált tárgyakból ítélve feltehetően egyszerre végezték a pizzák kiszállításához szükséges járművek szervizelését és az ételek elkészítését abban a Pest megyei konyhában, amelyben az élelmiszerbiztonsági felügyelet emberei például motorolajat is találtak lejárt szavatosságú élelmiszerek mellett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közleményben számolt be arról, hogy felfüggesztették az amúgy engedéllyel és adószámmal sem rendelkező pizzafutár tevékenységét az adóhatósággal közösen tartott közös ellenőrzés után.

A gödöllői Félix pizzériában április végén tartott ellenőrzés során a jogi természetű hiányosságok mellett azt is feltárták, hogy az illegális pizzázót szervező magánszemély tulajdonában lévő üzemben komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok voltak, így például nem volt meleg víz sem a kézmosáshoz és a mosogatáshoz.

Emellett a helyiség tele volt egy konyhában felesleges vagy éppen veszélyes tárgyakkal. A hatóság emberei találtak monitort, óriás sakkbábukat, gépkocsi akkumulátorokat, motorolajat és rossz hűtőszekrényeket is. A konyhában dolgozóknak és a futároknak pedig nem voltak egészségügyi papírjaik.

A Nébih szakemberei végül a felfüggesztésen túl elvittek mintegy 47 kiló lejárt, vagy dokumentáció nélküli ételalapanyagot (főleg húskészítményeket), a NAV pedig eljárást is indított: a mulasztási bírság akár egymilliós is lehet.

Címkék:

Nébih

Mai nap hírei

Ezerháromszáz alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu3 órája

25%-kal drágábbak lettek a használt autók

autonavigator.hu3 órája

Visszatér a tél

168ora.hu3 órája

Mit mond el rólunk egy pszichológusnak az otthonunk? – Interjú az otthon érzelmi alaprajza program megalkotóival

wmn.hu5 órája

Nagyon vigyázz velük: ebből a 6 jelből ismerheted fel a megbízhatatlan embereket

joy.hu7 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com7 órája

Megszakad a szív: 5 éves kisfiú ölte meg a kislányt

metropol.hu17 órája

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László, a műtrágyakirály

agroinform.hu19 órája