Kiemelt Hírek 2019. február 25.

Kulka János: Szeretek a kollégákkal lenni. Fárasztó, de jó élmény újra próbálni

Startlap Kiemelt Hírek 2019. február 25.
A színművész betegsége óta most először fog szöveges szereppel kiállni a közönség elé.

Kulka János két évvel ezelőtti sztrókja óta már korábban is dolgozott, de szöveges szerepet ez idáig nem vállalt. Márciusban azonban a Cseresznyéskertben Firsz komornyikként már meg kell szólalnia. A színművész a Blikknek elárulta, hogyan érinti az új szerep, amit egyébként a közönség nagyon vár, ugyanis az összes előadásra gyorsan elkeltek a jegyek.

 

Örülök az érdeklődésnek. Független társulatok kerestek meg, olyan rendezők, akiknek a munkája izgalmasnak tűnt, ezért úgy döntöttem, belefogok. (…) Nagyon jól dolgozunk együtt, szeretek a kollégákkal lenni. Fárasztó, de jó élmény újra próbálni. Nagyon izgalmasnak találom a karakterem is. Firsz egy bolond ember. Szeretem ezt az alakot, közel áll a szívemhez

– közölte Kulka, aki eddig egy filmben és az Árvácska című színdarabban lépett fel, ami után nagyon pozitív kritikákat kapott. Hozzátette: már lámpaláza sincs.

Régen izgultam, most már nem.

A lap megkeresésére a darab rendezéje, Soós Attila korábban elmondta: előre felmérték, hogy Kulka mit és hogyan tud majd megcsinálni. “Azt gondolom, minden megvan benne ahhoz, hogy csodálatos legyen a játéka” – közölte a rendező.

Keresés az oldalon