Koronavírusos gyerekre bukkantak Budapesten

Koronavírusos gyereket találtak Budapesten, a rendelőt fertőtlenítik. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-19 18:27

Fotó: Getty

Egy gyerek is elkapta a koronavírust a XV. kerületben

Pozitív lett egy gyerek koronavírus-tesztje a XV. kerületben, írja a Facebookon a gyereket vizsgáló rendelő egyik orvosa. A rendelő csütörtökön fertőtlenítés miatt zárva tart. Idekattintva az is kiderül, ki az a doktor, aki mindezt bejelentette. 

Kormányinfó: ugrásszerűen meg fog nőni a fertőzések száma

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón egyebek mellett már százezres nagyságrendű munkanélküliségről, ugrásszerű fertőzésnövekedésről beszélt. Kitért arra is, miért nem közlik a megbetegedettek lakhelyét, illetve arra is megjegyzést tett, szerinte miért nem viselkedik a helyzethez megfelelően az ellenzék. Minden fontos dolog ami elhangzott a Kormányinfón, az innen elérhető. 

Operatív törzs: hat embert kezelnek az intenzíven koronavírus miatt, nem lehet elkerülni a tömeges megbetegedést

A koronavírusos betegek közül már hatan vannak intenzív osztályon a Dél-pesti Centrumkórházban – jelentette be Müller Cecília országos tiszti főorvos az utolsó élő sajtótájékoztatón, ugyanis ezentúl csak emailben lehet majd kérdezni a kormánytól, bár a résztvevők körét kiterjesztik. A miértre a válasz, valamint a kapcsolódó információk ebből a cikkből érhetőek el. 

Eszenyi Enikő távozik a Vígszínház éléről

A Vígszínház igazgatására beadott pályázatát visszavonja, és befejezi vígszínházi munkáját Eszenyi Enikő. A színház jelenlegi igazgatója a Facebook-oldalán írta meg a döntését csütörtökön. Az indokairól itt írt a művésznő. 

Koronavírus: így kezelik a betegeket

Egyelőre nincs gyógymód az új koronavírus okozta betegségre de azért az esetek többségében vannak olyan módszerek, melyekkel enyhíthetőek a tünetek. Most innen te is megtudhatod, Amerikában mi az amiket alkalmaznak a páciensekkel kapcsolatban.  

Szlovákia egymillió védőmaszkot kapott Kínától – és valami ennél is fontosabbat

A szomszédos országban maga a miniszterelnök várta a szállítmányt, amelyet az üléseitől megfosztott szlovák kormánygép volt egyébként, és az egymillió védőmaszk mellett egy olyan eszközből is százezres darabszámot hozott, amely idehaza is jó szolgálatot tehetnek. Hogy miről is van szó, az idekattintva azonnal ki fog derülni. 

Megteltek a balatoni nyaralók a koronavírus-járvány hatására 

Megteltek a nyaralók a Balatonnál, miután a budapestiek és más nyaralótulajdonosok is úgy döntöttek, hogy ha már otthon kell maradniuk a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, akkor azt a magyar tengernél teszik. Mindennek nem feltétlenül örült mindenki: a siófoki polgármester alább elérhető, egyébként a józan észre alapozott leveléből kiderül, miért is. 

Koronavírus: úgy látják, erre a vércsoportra veszélyesebb

A vércsoportunk is befolyásolhatja a koronavírusnak való kitettségünket, vagy épp ellenálló képességünket – állítják a kínai kutatók. Az alábbi cikkből az is ki fog derülni, mely vércsoportba tartozó emberek lehetnek veszélyezettebbek. 

Pillanatok alatt lement a hús ára a Lehel téren

Kora reggel még arról szóltak a hírek, hogy az egyik legismertebb budapesti piacon egyes árusoknál igencsak elszabadult a csirkehús ára. Ebből a cikkből azonban már az fog kiderülni, hirtelen ismét beállt minden a régi mederbe – nem csoda történt, valami egészen más volt erős hatással a kereskedőkre.

Mai nap hírei

Orbán Viktor válaszolt Martin Schulznak

demokrata.hu4 órája

A pandémia és a légszennyezettség - a Nasa új adatai

koponyeg.hu4 órája

Kutatók elárultak, melyik szülődtől mit örökölsz genetikai szempontból

joy.hu5 órája

A Kuka készíti a Volkswagen elektromos kisbuszának gyártósorát

autopro.hu6 órája

Elhunyt a 2002-es vb hőse

eurosport.hosszabbitas.hu17 órája

Egy pohár ital és egészségesek maradunk!

napidoktor.hu17 órája

Különleges mobilok jöhetnek a Samsungtól

gsmring.hu18 órája

Nagy mobilos tervek a Microsofttól

itbusiness.hu19 órája