Koronavírus: kiderült, hány egészségügyis kapott oltást

Startlap - Startlap
Megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs.

Maruzsa Zoltán államtitkár  a köznevelés helyzetével kapcsolatosan nyitotta meg a tájékoztatót. Mint elmondta, a közoktatás intézményeinek dolgozóit folyamatosan tesztelik, összesen 99 helyszínen, előregisztrációs lehetőséggel. Eddig 7500 embert vettek nyilvántartásba online. Ha valakiről a vizsgálat során kiderül, hogy pozitív lesz, akkor az adott intézmény vezetőjénél kell jeleznie. 

Az elmúlt 24 óra országos rendőri intézkedéseit Gál Kristóf rendőrségi szóvivő ismertette: maszkviselés hiánya miatt 210 személlyel szemben intézkedtek, 50 esetben figyelmeztetéssel éltek, 73 személy ellen szabtak ki helyszíni bírságot, 85 alkalommal feljelentést foganatosítottak. Tömegközlekedési eszközön kétszer intézkedtek a hatóság illetékesei. 

Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az elmúlt 24 óra járványügyi adatait ismertette.  Beszélt az orosz vakcináról is, melyből mintegy 6000 darabot szállítottak tudományos együttműködés keretében Magyarországra.

Emlékeztetett arra is, hogy a hétvégén megérkezett a Pfizer oltóanyaga, melyet egészségügyi dolgozók kaptak meg. Eddig összesen 2461 esetben adták be a vakcinát. 

Ez is érdekelhet

képcím

Amerika újabb magyarokat tett szankciós listára

képcím

Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként

képcím

Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály...