Kiemelt Hírek 2018. szeptember 01.

Kocsis Tibor ma ünnepli a 37. születésnapját

Startlap Kiemelt Hírek 2018. szeptember 01.
Az énekes 2011-ben nyerte meg az X-Faktort.

Kocsis Tibor, az X-Faktor 2011-es második évadjának győztese ma ünnepli 37. születésnapját.

Már kisgyerekként zenélt, énekelt és színtársulatban is játszott. 17 évesen kezdett komolyabban foglalkozni az énekléssel, ekkor kóstolt bele a musicalek és a könnyűzene világába is.

Alapvetően az énekléshez való tehetségemet és az aktív érdeklődést is anyukámnak köszönhetem. Ő is énekelt, nagyon jó hangja volt, volt zenekara is. Neki voltak is ilyen ambíciói, lehet, hogy ha annak idején elindul egy Ki mit tud?-on, akkora sztár lett volna, mint Zalatnay Cini. Kiskamasz voltam, amikor ő beteg lett, így az aktuális önmegvalósítás másodlagos lett. De aztán mégis megtalált a lehetőség, és én egy kicsit továbbvittem anyukám álmait is azzal, hogy énekes lett belőlem.

2003-ban, 22 évesen jelentkezett a Megasztárba, ahol az 50 legjobb közé jutott, de az élő showba már nem került be.

 

 

 

 

2006-ban a Csillag születik című tehetségkutatóban is kipróbálta magát, itt már egészen az 5. helyig jutott.

Az igazi fordulatot a 2011-es X-Faktor hozta meg számára. A 25 év felettiek csapatába kerülve a döntőn Muri Enikőt győzte le és lett az első helyezett.

Ebben az évben jelent meg első albuma, mely az első X címet viselte és a műsorban elhangzott dalokat tartalmazta.

Az örök nagy kedvenceim Robbie Williams és Michael Bublé. Nem véletlen, hogy mindig az ő nevüket említem, mert valami olyat képviselnek és képviseltek, ami megkérdőjelezhetetlen, már fiatalon egész életművet hoztak létre. Robbie Williams talán azért is, mert szeretnék én is olyan rossz fiú lenni, mint ő. Michael Bublé pedig az eleganciája miatt. Ő is egy olyan stílust képvisel, ami nekem nagyon bejön. Még a Take That-et is kedvelem, főleg az új dolgaikat, amivel egy kicsit modernebb vonulatot képviselnek. De minden olyan dalt szeretek, amit el tudnék képzelni magamnak, amit én is szívesen elénekelnék.

Következő évben adta ki első önálló lemezét Irány az élet! címmel, mely első helyen nyitott a Mahasz listán.

2013-ban újra stúdióba vonult, melynek eredményeképpen következő év elején kiadta az Új holnap című lemezét, majd pedig 2016-ban a 3-as számmal jelölt harmadik szólólemezét.

Sokáig nem maradt énekverseny nélkül, 2016-ban ő is szerepelt a Sztárban sztár című műsorban, ahol a második helyet tudta megszerezni.

 

 

Keresés az oldalon