Kis híján szobafogságra ítélték az óbudai gyerekeket

Startlap - Startlap
A Közterület-Felügyelet igencsak félreértelmezhető bejegyzést tett közzé.

Félreérthető posztot osztott meg az óbudai Közterület-Felügyelet a Facebook-oldalán. Kijárási tilalmat rendeltek el a 12 éven aluli gyerekeknek, legalábbis mindenki így értelmezte – írja a hvg.hu.

„Tizenkét éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen, a nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, huszonkét óráig járőröznek” – állt a bejegyzésben.

A legtöbben azt hitték, ezennel ki vannak tiltva a gyerekek az utcákról, a posztban valójában nem erről van szó. A felügyelet a felháborodott hozzászólások olvasása után bocsánatot kért, és részletesen elmagyarázta, hogy miképpen is gondolta a felszólítást:

„Nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél. A felhívás célja az, hogy ne csak a szülők, hanem mindenki figyeljen oda jobban a gyermekekre és időben észrevegye a segítségre szorulókat” – közölte a Közterület-Felügyelet.

Az alábbi poszt szövege félreértésekre adott okot, ezért kérjük olvassák el a következő linken elérhető részletes…

Közzétette: Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet – 2018. június 10.

Ez is érdekelhet

képcím

Saját polgármesterük vette meg a négygyerekes család házát...

képcím

Üzent a DK: Egy euró 402,48 forint. Még a holdról is látszik,...

képcím

Bejelenthetik szerdán, hogy mi lesz a harmadik oltással