Kiemelt Hírek 2018. július 10.

Kis híján a Balatonba fulladt két 13 éves gyerek

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 10.
Kimentették őket vízből - maguktól nem tudtak kijutni a partra.

Képtelenek voltak önerőből a Balaton partjára jutni az erős szél miatt azok a gyerekek, akik gumicsónakban ülve eveztek a tó Füredhez közeli részén – írja a 24.hu. A két 13 éves gyereket végül szolgálati hajóba ültették a gumicsónakkal együtt, és biztonságban a strandra vitték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság arra figyelmeztet, hogy körültekintőnek kell lenni a Balatonon, hiszen a gyorsan változó időjárás kihat az emberi szervezetre is. Éppen ezért figyelni kell a viharjelzést is.

Elsőfokú viharjelzés esetében a parttól legfeljebb 500 méterre lehet úszva, csónakkal vagy más vízi eszközzel eltávolodni. Olyankor percenként 45-öt villan a viharjelző. Másodfokú jelzésnél viszont már 90-et, akkor tilos a Balatonban tartózkodni.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság néhány tanácsot is adott a fürdőzőknek. Például nem jó teli gyomorral fürdőzni, alkoholos befolyásoltság alatt ne menjünk a vízbe, aki nem tud úszni ne használjon felfújható fürdőeszközt, a rosszul úszók pedig ne menjenek mély vízbe.

Keresés az oldalon