Kiderült, hogyan küzd a szervezetünk a koronavírussal

A kutatási eredmények segíthetnek a kórokozó legyőzésében, többek közt azok azonosításához is hozzájárulhatnak, akiknek a leginkább szüksége lehet az ápolásra. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-19 09:08

Kena Betancur/Getty Images

Koronavírus: egy új kutatás eredményei segíthetnek a kórokozó legyőzésében

Szakértők egy csoportjának első alkalommal sikerült leírnia az enyhe és mérséklet koronavírusos megbetegedésre adott immunválaszt. Ha érdekel a szervezetünk reakciója a kórra, olvasd el ezt a cikket.

73 koronavírusos fertőzött van már Magyarországon

Szerdán még csak 58-an voltak a fertőzöttek, ez a friss bejelentés tehát 15 új esetet jelent. A részleteket itt találod.

Megjelent a kormányrendelet a hitelek fizetési moratóriumáról

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Éjfél előtt jelent meg a Magyar Közlöny, így már mától érvényesek az Orbán Viktor által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések. Sok kérdésre választ kaphatunk ebből a cikkből.

Csak mert az idősebb korosztályra veszélyesebb a vírus, még nem jelenti, hogy a fiatalabbak nem lesznek nagyon betegek

Népességarányosan a 65 éven felüliek közül kerülnek a legtöbben kórházba, betegednek meg a legsúlyosabban, és az ő körükben kiemelkedően magas a halálozási ráta is. Abszolút számokat nézve azonban – már csupán azért is, mert a populáció nagyobb része 65 éven aluli – a kórházi kezelésre, intenzív ápolásra szorulók között darabra igenis sok, mondjuk így “fiatal”, vagyis 65 éven aluli van. A pontos számokért ide kattints.

Elhalasztják-e az érettségit?

Tanárokat és oktatási szakembereket kérdeztek arról, hogy az iskolák bezárása után szerintük mi lesz az érettségivel. Arra számítanak, hogy május elején nem fogják megtartani az érettségiket.

A 2800 forintos csirkemell miatt ellenőrzik az árusokat

Bőven van csirke az országban, csak most nem ér oda mindenhová időben. Aki türelmes, annak nem kell a korábbi ár duplájáért húst vennie. A húsbavágó témát ez a cikk járja körbe.

Három, Magyarországról behurcolt koronavírusfertőzést jelentettek Kínában

A járvány kitörése óta először szerdán egyetlen új, belföldi fertőzést se regisztráltak Vuhanban. A hatóságok jelentése szerint minden új, igazoltan fertőzött személy külföldről érkezett az országba. Magyarország is szerepel a listán, amit itt tanulmányozhatsz.

Benkő Tibor: péntektől katonák is lesznek az utcákon

MTI/Szigetváry Zsolt

Csütörtökön vehetik át közel 140 érintett vállalat irányítását a honvédelem csapatai, péntektől több katonát láthatunk majd az utcákon a koronavírus miatt. A részletekért ide kattints.

Hogyan lehet ennyire kevés koronavírus-fertőzött Oroszországban?

A koronavírus miatt későbbre halasztották Moszkvában azt a tüntetést, amit az ellen az alkotmánymódosítás ellen tartottak volna, amely lehetővé teszi, hogy Vlagyimir Putyin újabb elnöki ciklusra induljon. A Kreml elég jól időzített, hogy előkészítse a lehetőségét, hogy az orosz elnök 2024 után is fenntartsa hatalmát, mert most minden a koronavírusról szól, miközben a vírus egyelőre messze nem okozott olyan egészségügyi zavart Oroszországban, mint Európában. Az utóbbi az érdekesebb, az előbbi kevésbé meglepő. 

Visszatér a február

Az időt ugyan már nem tudjuk visszafordítani, de az időjárás még március végén is vissza tud térni a télies hangulatába. Húsvétkor remélhetőleg már nem kell ilyen hideg időre számítani. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Nagyot ugrik az üzemanyagok ára a hazai kutakon

agroinform.hu2 órája

Ő volt Flipper Öcsi élete szerelme, mégis mást tervezett feleségül venni a halála előtt

femcafe.hu2 órája

Százhat koronavírusos beteg hunyt el hazánkban

demokrata.hu3 órája

Könyvekből húztak kerítést Üllőn

konyvesmagazin.hu4 órája

Rejtélyes embertenyésztés a második világháború idején

she.life.hu7 órája

Hazai találmány a villamos energia gáz formában való tárolása

tisztajovo.hu7 órája

Fogy a föld, de mi van a vízzel – végre megérkezik Magyarországra az Underwater Cities

metabro.hu12 órája

Először hoztak létre gyémántot hő nélkül

szimpatika.hu16 órája