Kicsi koccanásnak nagy balhé lett a vége Szombathelyen

Startlap - Startlap
Minden egy visszapillantó letörésével kezdődött.

Mindenfajta szándék nélkül, figyelmetlenségből koccant neki egy magyar, és egy skót állampolgár autójukkal annak az álló kocsinak, amelynek elsodorták visszapillantótükrét.

Hiába álltak meg alig 25 méteren belül, és voltak mindenben készségesek, azonnal hatan vették őket körbe őket, és bántalmazni kezdték a képzőművész-informatikust és skót orvos barátját – számolt be róla a 444.hu, amely a videót is közzétette az esetről.

 

A portál a 28 éves, Szombathelyről származó, külföldön élő magyar férfi, B. elmondása, és az esetről rögzített videó alapján azt írja:  a járművet J. vezette, ő koccant neki annak az autónak, melynek végül a visszapillantó kerete letörött.

 Miután ezt követően az út mentén félreálltak tisztázni a helyzetet, a felbukkanó társaság tagjai kifejezetten agresszíven viselkedtek velük: megrángatták, megütötték őket, rasszista megjegyzésekkel illeték mindkettőjüket, migránsnak szólítva.

J.-nek valamivel sötétebb a bőre az átlagosabb európainál, lévén édesanyja skót, apja pedig iráni – ráadásul nem beszél magyarul. Így a helybeliek B.-t kérték számon, meglehetősen durván. Fojtogatták, szájba vágták, miután kiderült, hogy a barátjánál nincs ott a jogosítványa.

A történtekről B. felvételt készített, amelyből kiderült, hogy végig kulturáltan próbált érvelni, és ő is kérte, hogy hívjanak rendőrt a helyszínre. Ezt végül a másik társaság megtette. A rendőrök tíz perc alatt kiértek, addigra a férfi, aki kezet emelt B.-re, eltűnt.

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony beszólt Jakabnak és Dobrevnek két jelöltjük miatt

képcím

Az Oktatási Hivatal Karácsony nyelvvizsga-bizonyítványának...

képcím

Ő itt Bertalan, Orbán Viktor ötödik unokája