Ki kellett menekíteni egy református püspököt a keddi tüntetők közül

Rendőri segítséggel érték el a rájuk várakozó autót.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-09 13:03

A címlapkép illusztráció (MTI/ Kovács Tamás)

Megtámadtak és köpködtek egy református püspököt és a zsinat világi elnökét az Országgyűlés alakuló ülése után a Parlament előtt tartott demonstráció résztvevői – írta a református.hu portál.

Információik szerint az alakuló ülésen vendégként részt vevő Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát “élő rendőrkordon vette körbe”, hogy atrocitások nélkül hagyhassák el az Országházat.

Huszár Pál a honlapnak azt mondta, a tüntetők megakadályozták, hogy békében távozzanak, “a gazembertől a csalóig mindennek lehordtak minket, de mi nem szóltunk vissza senkinek” – fogalmazott. “(…) Mellettem volt két fiatalember, Szenn Péter püspök úr, és Gér András zsinati tanácsos úr; összekapaszkodtunk mind a hárman, és vigyáztak rám, nehogy fellökjenek. Közben a rendőrök utat nyitottak nekünk, hogy elérhessük az autót, ami már várt ránk” – olvasható a reformatus.hu cikkében.

Hozzátette: nem akar rosszat mondani a tüntetőkről, de úgy érezte, ki akarnak provokálni egy pofont a rendőröktől, de ők higgadtak maradtak. Méltatlannak érezte a helyzetet, mert sok “ocsmányságot” zúdítottak rájuk anélkül, hogy tudnák, ők kicsodák. “Most mindannyian leckét kaptunk abból, hogy a demokrácia keretei között mi mindent meg lehet tenni” – fogalmazott.

Lökdösték, szidalmazták őket

Gér András zsinati tanácsos a Parlamentből kilépve a Reformatus.hu szerint hiába próbálta elmagyarázni a tüntetőknek, hogy ők nem politikusok, hanem meghívott vendégek, ez senkit nem érdekelt, a tüntetők tovább szidalmazták, lökdösődtek és gúnyos megjegyzéseket tettek rájuk.

Elmondása szerint Szenn Péter bocskait viselt, és ez különösen irritált néhány tüntetőt.

Az inzultus végül Gér András beszámolója szerint úgy zárult, hogy Bogárdi Szabó István püspök taxival eléjük ment és rendőri biztosítás mellett elhagyhatták a helyszínt.

 

Forrás: MTI

 

Címkék:

parlament tüntetés

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu4 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu5 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu7 órája

„A mozgáshiányos életmód károsabb, mint a dohányzás” – Interjú a Testnevelési Egyetem rektorával

unilife.hu9 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu11 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu11 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu12 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu15 órája