Ki akarták végezni a Fejér megyei vállalkozót - elkapták a tettest

Startlap - Startlap
Egy 23 éves férfi a gyanúsított.

Elfogták azt a 23 éves Vas megyei fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn többször is rálőtt egy férfira a 8-as út mentén, Szemenye közelében – tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Kazmar Enikő közölte: a meglőtt áldozat maga kért orvosi segítséget lőfegyver okozta sérülések miatt. 

A nyomozás során kiderült, hogy a Fejér megyei férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy Szemenye melletti erdős területre hívta, de nem sokkal azután, hogy kiszállt a járművéből, lövések dördültek. A férfi fejét és a vállát érték a lövések, amelyek következtében életveszélyesen megsebesült, és a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek – ismertette.

A rendőrség hétfő este Meggyeskovácsiban elfogta a feltételezett elkövetőt, aki ellen emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, és kezdeményezték letartóztatását.

A 112press.hu értesülése szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi egy munkásokat szállító kisbuszban utazott, amikor feltartóztatták és elfogták a rendőrök.

A feleség sérülés nélkül megúszta

A meglőtt férfi sajtóértesülések szerint egy dísztárgyak készítésével is foglalkozó 62 éves Fejér megyei vállalkozó, aki feleségével együtt ment a találkozóra. A nő is az autóban ült, de nem sérült meg a lövöldözésben. 

A sebesült vállalkozó az eset után egy közeli település orvosi rendelőjében saját maga kért segítséget ahol ellátták és értesítették a mentőket és a rendőrséget is. A férfit kórházba vitték, ahol megoperálták.

Életmentő műtétre volt szükség

A meglőtt férfi testvére szerint bátyján életmentő műtétet hajtottak végre, az állkapcsába csavar került, a fején több helyen, a mellkasán, illetve a vállánál érte a golyó és a sörét – írja az Index. A testvér egyébként maga is beszélt a feltételezett támadóval, vasárnap ő vette fel a telefont, amikor az először kereste a bátyját. A vállalkozónál több százezer forint készpénzt sejthetett a támadó, de a testvér szerint nem megijeszteni, hanem kivégezni akarták.

Ez is érdekelhet

képcím

Náci időket idéző plakátot ragasztottak több könyvesboltra

képcím

Szijjártó felesége komoly összeget keresett vadonatúj cégével

képcím

Emlékszel Prokopp Dórára vagy Vízy Andrásra? A Szerencsekerék...