Keveset mozognak a magyarok - Íme a tíz leglustább nemzet

A WHO nemzetközi felmérésének eredménye a magyarokra nézve sem túl kecsegtető.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-06 15:00

Fotó: Thinkstock

Négyből egy ember a világon nem mozog eleget a WHO legfrissebb felmérése szerint, amelyet 168 ország körében végeztek el. A legenergetikusabb nemzet az eredmények szerint Uganda, míg a leglustább emberek Kuvaitban élnek – írja a portfolio.hu.

A WHO által felállított szempontok szerint az mozog eleget, aki legalább 75 percnyi intenzív mozgást vagy 150 percnyi kevésbé intenzív testmozgást végez egy héten, vagy ezt a kettőt kombinálja valamilyen formában.

Ha azt vizsgáljuk, hogy az egyes országokban mennyien mozognak heti rendszerességgel legalább 150 percet, a legjobb eredmény Ugandában jön ki (5,5%). Utána Mozambik (5,6%), Lesotho (6,3%), Tanzánia (6,5%), Niue (6,9%), Vanuatu (8%), Togo (9,8%), Kambodzsa (10,5%), Mianmar (10,7%) és Tokelau (11,1%) következik

A legalacsonyabb értéket, így a leglustább nemzet címét Kuvait (67%) kapta meg. A második helyen Amerikai Szamoa (53,4%), míg a harmadik helyen Szaúd-Arábia (53%) áll. Az első három után sorrendben Irak (52%), Brazília (47%), Costa Rica (46,1%), Ciprus (44,4%), Suriname (44,4%), Kolumbia (44%) és Marshall-szigetek (43,5%) jön.

A vizsgált országok többségében a férfiak aktívabban végeznek testmozgást, mint a nők, a szegényebb országokban élő emberek viszont általánosságban több mint kétszer olyan aktívak, mint a magasabb jövedelmű nemzetekben élők.

A WHO eredményei szerint Magyarországon a férfiak esetében 33,1% azok aránya, akik nem végeznek hetente legalább 150 percnyi testmozgást, ez a nők körében rosszabb arány, 43,3%. Összességében a magyarok 38,5%-a nem végez elegendő testmozgást a WHO szerint hetente.

Címkék:

lustaság mozgás WHO

Mai nap hírei

S.O.S ! Elloptak egy BUSA tárcsát, a nyomravezetőnek jutalom jár!

agroinform.hu6 órája

Gulyás Gergely úgy értelmezte az SZFE-s tüntetést, hogy az utcára vonuló ezrek a kormány mellett állnak ki

szeretlekmagyarorszag.hu7 órája

Hány vonal van a csuklódon? Tűpontos képet ad egészségedről, jövődről és sikereidről

femcafe.hu8 órája

Megfontolandó lehet egy újabb védekezési intézkedés

demokrata.hu11 órája

Élő koronavírussal vizsgálták a maszk hatékonyságát

hamuesgyemant.hu14 órája

A fák fájdalmat is érző, egymással kommunikáló, csodálatos lények! – Valóban eltűnik a tölgy, a bükk Magyarországról?

wmn.hu14 órája

Pénzt ad a régi mobilokért a Telenor

gsmring.hu16 órája

Elgondolkodtató filmet keresel? Mutatunk 7-et, ami nagy hatással lesz rád

joy.hu17 órája