Kásler: Hétfőtől újraindul az egészségügyi ellátás

Sajtótájékoztatót tartott az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-06-12 14:09

MTI/Bruzák Noémi

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta, ez a kórházak esetében azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani.

A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet – ismertette a miniszter.

A szakrendelésekre azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst,  a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást – hívta fel a figyelmet.

Kásler Miklós közölte azt is: amint a parlament feloldja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi dolgozók ugyanúgy utazhatnak külföldre, mint a többi magyar állampolgár.

A miniszter felidézte, hogy a járványveszély csökkenésével négy lépcsőben, kéthetes periódusokban indították újra az egészségügyi ellátást.

Kérdésre válaszolva elmondta, az elhalasztott beavatkozások miatti lemaradását nagyjából két hónap alatt tudja behozni a magyar egészségügy.

(MTI)

Mai nap hírei

Egy bíróság szerint Semjén Zsolt alkotmányellenes törvényt nyújthatott be

168ora.hu4 órája

Még egy ágazat, amit romba dönthet a koronavírus: jelentősen csökkent a kacsa- és libatermékek kereslete

agroinform.hu5 órája

Új funkciót kap a Gmail

itbusiness.hu6 órája

Tényleg ez okozza az egyre több traktortüzet?

gepmax.hu6 órája

15 percen belül kiderül, hogy érint-e bennünket a COVID-19

napidoktor.hu10 órája

A férfiklimax 7 legjellemzőbb tünete

eletforma.hu11 órája

Mit számít a korkülönbség egy párkapcsolatban? Szerintem semmit!

she.life.hu14 órája

Jó hír azoknak akik napelemet telepítenének, az állam a felét fizeti

tisztajovo.hu14 órája