Kiemelt Hírek 2019. június 23.

Kálmán Olga nem kapott engedélyt az ATV-s interjúkhoz

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 23.
Megtalálhatták a Hableány egyik utolsó áldozatát. Annyira rettenetes a CSOK-os ügyintézés, hogy van, aki inkább lemond a pénzről. Áder Jánostól nyílt levélben kérdezték meg, hogy nem ég-e az arca. Hírösszefoglaló.

Kálmán Olga nem kért engedélyt az ATV-től az interjúk felhasználásához

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-jelöltje az elmúlt napokban közösségi oldalán megosztott két videót, amelyekben Tarlós István főpolgármesterrel vitázik egykori munkahelye, az ATV stúdiójában. Kiderült, hogy erre Kálmán nem kért és nem is kapott engedélyt. Itt elolvashatod Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója reakcióját az ügyre, valamint a DK válaszát is.

Megtalálhatták a Hableány újabb áldozatát

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hivatalosan még három embert keresnek a május 29-i dunai baleset ügyében, de a sajtó értesülései szerint egy újabb holttestre bukkantak a hatóságok. A részletekért itt olvass tovább.

“Lehet, hogy a kormánynak a családok a legfontosabbak, de ebből egyelőre semmit nem tapasztaltunk” – megpróbálták felvenni a CSOK-ot, de helyette jól megszívták

Próbáltuk kideríteni, mégis mire számíthatunk, jár-e nekünk egyáltalán a támogatás, és ha igen, milyen feltételekkel, de zsákutcába kerültünk. Széttárt karokkal, vállvonogatással és körbemutogatással nézünk szembe. Nem kapunk válaszokat, és emiatt jól megszívtuk a lakásvásárlást

– írja a második gyermekét tervező szerző, aki szerette volna igénybe venni a kormány családtámogatását, de végül inkább visszatáncolt az időrabló, eredménytelen, és egyáltalán nem családbarát ügyintézés miatt. Sőt, az is kiderült, hogy igazából korántsem jogosultak akkora összegre, mint gondolnánk. A család bürokratikus kálváriájáról az alábbi cikkben számol be részletesen az édesanya.

“Nem ég az arca, Elnök úr?!” – Áder János nyílt levelet kapott

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Miután Magyarország megvétózta az uniós klímacélt, a szocialista Ujhelyi István nyílt levélben szólította fel Áder Jánost, hogy fizesse vissza a klímavédelmi alapítványának utalt közpénzt. A finoman szólvaéles hangvételű levélbe erre a linkre kattintva olvashatsz bele.

15 éven át lopta a gázt és az áramot egy pécsi férfi

A Pécsi Rendőrkapitányság különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt nyomozott egy férfi ellen, aki 2002-ben otthon kezdte lopni az áramot, majd két évvel később egy sportlétesítményben is folytatta ugyanezt. Egy évvel később a sportkomplexumban a gázzal is trükközni kezdett, majd csak 2016 decemberében bukott le.

Ezen idő alatt az elkövető irtózatos összegű gázt és áramot lopott el. Ha érdekel, pontosan milyen értékben mutyizott a férfi a közművekkel, illetve hogyan oldotta meg a fizetés elkerülését, ezt a cikket olvasd el.

Nézd meg, hogyan válaszol tíz fontos egyperces kérdésre Kerpel-Fronius Gábor

Forrás: 24.hu

Évek óta először Tarlós Istvánnak több esélyes ellenzéki kihívója is akad, de sajnos egyelőre az előválasztás iránti érdeklődés kiábrándítóan alacsony. A 24.hu a három jelölttel tízkérdéses interjúsorozatot készít, amelyet a momentumos Kerpel-Fronius Gáborral indítottak. A beszélgetést ide kattintva nézheted meg videón.

Felhőszakadás miatt figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Már szinte mindennapossá váltak az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetései a szeszélyes időjárás miatt, nem árt azonban mégis rendszeresen követni az előrejelzéseket, hogy megkímélhessük magunkat a kellemetlen meglepetésektől. Jelenleg nyolc megyére másodfokú, az ország többi részére pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A részleteket minderről erre olvashatod.

Keresés az oldalon