Kiemelt Hírek 2018. július 02.

Jön a totális káosz - újabb forgalomkorlátozások a fővárosban

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 02.
Hétfőtől egyirányúsítják a BAH-csomópontot, és több sávlezárás lesz még az Erzsébet híd környékén is.

Hétfőtől kifelé egyirányúsítják a BAH-csomópont felüljáróját felújítás miatt mától augusztus 31-éig – olvasható a BKK Info weboldalán.

Az Erzsébet híd felé tartókat a Budaörsi út-Hegyalja út útvonalra terelik, a belső sáv egy szakaszon a villamospályán halad, oda csak a személyautók hajthatnak be, a külső sávból pedig csak jobbra lehet majd kanyarodni hétfőtől.

A Villányi úton a Budaörsi út előtt csak egy sáv lesz járható. A Hegyalja úton kifelé a csomópontban nem lehet majd balra kanyarodni – ismertetik.

Hétfőtől augusztus végéig a BAH-csomópont környékén napközben torlódásra kell számítani.

Sávlezárások és ideiglenes forgalmi rend az Erzsébet híd környékén távhővezeték-építés miatt

2018. július 1-től, vasárnaptól forgalomkorlátozások léptek életbe az Erzsébet híd környékén a FŐTÁV Zrt. távhővezeték-építési és -bővítési munkái miatt.

A pesti oldalon sávlezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos utcában a Váci utca és a Szép utca között, valamint az Erzsébet híd lehajtó ágán is, de a forgalom a munkálatok ezen szakaszában a Kossuth Lajos utcában végig két-két sávon haladhat.

Budán jelenleg csak a Rác fürdő mellett húzódó Hadnagy utca forgalmát korlátozzák.

A július 2-8-ig tartó héten a Kossuth Lajos utcában a Városház utca és a Szép utca között a Buda felé vezető belső forgalmi sávját átvezetik az ellenkező irányú útpályára, ezért itt irányonként két-két forgalmi sávon haladhat majd a forgalom. Ugyanebben az egy hetes időszakban a Március 15. tér környékén is forgalomkorlátozásokra kell számítani. Az Erzsébet hídi lehajtó forgalmát a Duna utca vonalában az ellenkező irányú útpályára terelik át.

Az Erzsébet híd alatt a felső rakparti szakaszon is sávlezárásra kell számítani.

Elesett a körút is

Korábban már mi is megírtuk, hogy elkezdődött a 4-6-os villamos pályájának felújítása, ennek következtében a villamos egész nyáron nem közlekedik.

Az Oktogon és a Harminckettesek tere között nem jár a villamos, mégpedig június 16-tól egészen szeptember 2-ig, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a szakaszon pótlóbuszok járnak, vagyis az autósok a kettőből csak az egyik sávot nem használhatják, ami óriási dugókat okozhat egész nyáron.

Keresés az oldalon