Kiemelt Hírek 2018. június 29.

Jogsira fel, fiatalok! Júliustól ingyenes a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 29.
Sikeresen teljesített KRESZ-tanfolyam és -vizsga esetén az állam átvállalja a költségeket a 20 évnél fiatalabbaktól - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken.

Az a fiatal, aki megszerezte a jogosítványt, könnyebben tud majd elhelyezkedni – hívta fel a figyelmet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Ennek okán július 1-től az állam támogatni kívánja a 20 éven aluliakat abban, hogy B kategóriás jogosítványhoz jussanak, így 25 ezer forintig átvállalják a sikeres vizsgázóktól a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját  – tájékoztatott az MTI.

Novák Katalin elmondta, hogy KRESZ-vizsga nélkül nincs jogosítvány, a kormány ezért finanszírozza idén és jövőre összesen 3,4 milliárd forinttal az első lépést. Hozzátette, hogy évente 50 ezer próbálkozóból 30 ezer 20 évnél fiatalabb tesz sikeres KRESZ-vizsgát, de elképzelésük szerint a jövőben javulhat ez az arány.

Tájékoztatása alapján július 1-jén indul a www.kreszvizsga.ujnemzedek.hu oldal, ahol minden, a programmal kapcsolatos információ elérhető lesz. A fiatalok telefonon is érdeklődhetnek: az Új Nemzedék Központ a +36 30 711 0643 vagy a +36 30 711 8280 telefonszámon call centert működtet, hétfőtől csütörtökig 9-16, pénteken 9-14 között fogadják a hívásokat.

A visszatérítés menetéről a Magyar Államkincstár tud felvilágosítást adni. A tanfolyam és a vizsga díját postai és elektronikus úton lehet visszaigényelni.

Keresés az oldalon