Kiemelt Hírek 2017. szeptember 07.

Iskolás lett György herceg

Kiemelt Hírek 2017. szeptember 07.
Fotók is megörökítették a nagy napot.

György herceget csütörtökön Vilmos vitte az iskolába maga által vezetett autóval. A gyermek édesanyja, Katalin cambridge-i hercegnő az előzetes tervekkel ellentétben nem kísérte el fiát az első tanítási napra, mivel harmadik gyermekét várja, és – csakúgy, mint két előző terhességének korai szakaszában – ezúttal is heveny rosszullétektől szenved. Emiatt a héten több nyilvános programját is lemondták.

A négyéves György a Thomas's Battersea nevű londoni magániskola előkészítő osztályában kezdte meg tanulmányait. Az intézményt "nagy, nyüzsgő, kissé kaotikus" iskolaként írják le, ahol egy tanév 17 ezer 604 fontba (csaknem hatmillió forintba) kerül. A nyári és a téli iskolai egyenruhát, valamint a sportfoglalkozásokhoz és egyéb különórákhoz előírt ruházatot külön számlázza, ami 365 fontba (122 ezer forint). Az iskolába 560 fiú és leány jár 4-től 13 éves koráig.

A Thomas's Battersea-ben nem György herceg az egyetlen újonc: az iskola új igazgatója, Simon O'Malley is csütörtökön állt munkába az intézmény élén. Az alábbi videót a Kensington Palota osztotta meg.

A kis György herceg II. Erzsébet királynő dédunokája, aki nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg után a harmadik a brit trónutódlási sorrendben.

Fotó: WPA Pool / Gettyimages

Keresés az oldalon