Ilyen még nem volt: Rajkától Csehországig ér a kamionsor

A soha nem látott kamionáradat még Pozsony közlekedését is megbénította. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-18 18:45

Fotó: Getty

Soha nem látott sor a rajkai határátkelőnél

A szlovák-magyar határon Rajkánál jelölték ki a járványügyi tranzitútvonal beléptetőpontját. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) úgy tudja, igencsak nehézkes az országba a bejutás. Ha te is kíváncsi vagy az abszolút rekordnak számító sorra, akkor ide kattintva megtudhatod annak megdöbbentő hosszát.

Orbán Viktor óriási bejelentést tett

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nem sokkal négy óra előtt jelentette be a miniszterelnök: felfüggesztik a hiteltörlesztéseket az év végéig. Minden, amit tudni kell a mai nap legjobb híréről, csak egyetlen kattintásra. 

Operatív törzs: egyelőre nem terveznek kijárási tilalmat

A szerdai sajtótájékoztatón kiderült, hogy hányan vannak jelenleg házi karanténban, illetve eddig mennyi ellenőrzést hajtottak végre a hatóságok.  Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról is beszélt, miként jöhet el a kijárási tilalom. Mindez, és más egyéb fontos részlet innen érhető el. 

Koronavírus: korábban érkezik a nyugdíj is

A járványveszélyre és a korlátozásokra tekintettel hamarabb kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjakat. Ebből a cikkből az is kiderül, mennyivel korábban kaphatják készhez az idősek illetményüket.

Látványos radartérképen a koronavírus okozta helyzet

A COVID-19 világjárvány miatt jelentősen visszaesett a légiforgalom, rengeteg járatot törölni kellett, az ütemezett járatok mindössze hét százaléka indult útnak a karanténövezetek reptereiről. Itt meg tudod nézni, mit is jelent ez a valóságban. 

Már a Sparnál is jön a mennyiségi korlátozás

Mennyiségi korlátozásokat vezetett be minden áruházában és az online shopban is a SPAR Magyarország, erősítette meg a 24.hu információját Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője. Konkrétumokról errefelé tudhatsz meg mindent. 

Rengeteg önkéntes varr maszkokat a győri kórháznak

Fotó: Getty

Bogdányi Máriát a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház diplomás ápolója, Ványik Tünde kérte meg, hogy toborozzon embereket és szervezze meg a maszkvarrást. A páratlan ötletről ebből a cikkből tudsz tájékozódni.

Koronavírus: a kezdeti gócpontban még terjed a fertőzés, de van amiért már örülhetnek a kínaiak

Hiába jelentette be a kínai kormány a múlt héten, hogy sikereket értek el a koronavírus megakadályozásában, Vuhanban még nem tudták a megfelelő szám alá csökkenteni a betegek számát. Ugyanakkor a tartomány más részei már  meglepő adatokat produkálnak – a kimagasló számok innen érhetőek el. 

Koronavírus: amikor a 3D-nyomtatók életet menthetnek 

Van egy nagyon fontos eszköz, mely összekapcsolja az intenzív osztály betegeit és a lélegeztetőgépeket. Enélkül nem tudnak működni a rendkívül  fontos szerkezetek. Olaszországban a kórházak kétségbeesve kerestek megoldást az úgynevezett Venturi-szelepek pótlására, mivel hiánycikknek számítanak. Ebből az írásból kiderül, hogy onnan jött a segítség, ahonnan nem is számítottak rá.

Mai nap hírei

Ma is négyezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu4 órája

Ferenc pápa: A koronavírus a mi Noé-pillanatunk

konyvesmagazin.hu5 órája

A férfiklimax 7 legjellemzőbb tünete

eletforma.hu5 órája

Mit számít a korkülönbség egy párkapcsolatban? Szerintem semmit!

she.life.hu8 órája

Híres emberek, akik egy rajongójukkal házasodtak össze

joy.hu10 órája

De Bruyne szerint angol válogatott csapattársa idővel a világ egyik legjobbja lehet

eurosport.hosszabbitas.hu17 órája

A Huawei szabadalmaztatta a mobiltelefonok hőmérséklet mérési technológiáját

gsmring.hu17 órája

Nem minden üzletnek kell bevezetnie az idősek idősávját

168ora.hu19 órája