Kiemelt Hírek 2018. augusztus 07.

Így néz ki most az X-akták Mulder-je

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 07.
Ma 58 éves David Duchovny.

Az X-akták Mulderjeként ismerhettük meg David Duchovnyt 25 évvel ezelőtt. A jóképű színész azóta alig változott.

David William Duchovny New Yorkban született 1960. augusztus 7-én. Már 11 évesen játszott iskolai színjátszó körökben. Eleinte nem nagyon volt elégedett a külsejével, a lányok sem rajongták körül, aztán ez persze alaposan megváltozott.

Eredetileg tanárnak készült, angol irodalom szakon végzett a Yale-en, végül a színészet kedvéért lemondott róla. Először kisebb szerepeket kapott, például játszott a Twin Peaks néhány epizódjában, a Beethovenben, a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! című filmekben, de a sikert az X-akták hozta meg számára. A szerepet Chris Carter rendező eleve neki szánta, Gillian Andersont közösen választották ki Scullynak. A 176 epizód mellett mozifilmek is készültek belőle, azoktól a kritikusok nem voltak elragadtatva, de a nézők kíváncsiak voltak rájuk.

Játszott ezen kívül több filmben és sorozatban is, de talán csak a 84 részt megért Kaliforgia közelítette meg az ufóvadász szerepének sikereit.

1997-ben házasodott össze Téa Leoni színésznővel, de később megromlott kapcsolatuk, 2008-ban szexfüggősége miatt önként rehabilitációra is vonult a színész. Két gyermekük született, 2014-ben elváltak.

A sztár új kedvese, Monique Pendleberry majdnem egyidős a színész gyerekeivel – összesen 33 év van köztük, 2017 októberében jöttek össze hivatalosan.

Így néz ki a most 58 éves színész.

Fotó: Steven Ferdman/Getty Images for Tribeca Film Festival
Fotó: Brandon Williams/Getty Images
Fotó: Matthew Eisman/Getty Images

 

Forrás: Wikipedia, Life

Keresés az oldalon