Így alakítsd country stílusúvá a konyhát

A vidéki, vagyis country stílus az egyik legdivatosabb irányzat a lakberendezésben.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-07 12:25

Fotó: Thinkstock

A country stílus nyugalmat és természetességet áraszt, meleg hangulatot teremt. Kevés íratlan szabály vonatkozik rá, és nagyon sok benne a személyes elem.

Bár a country szót – és a stílus alapvető jegyeit is – az amerikai hétköznapokból kölcsönöztük, mégsem kimondottan az amerikai ízlésvilágot idézi. A lehető legváltozatosabb népek és kultúrák elemeit foglalhatja magába. Nem szükséges feltétlen vidéki, romantikus kúriában lakni hozzá, a nagyvárosi lakásokban sem mutat idegenül.

Használj természetes anyagokat!

A country stílusú lakás középpontja a konyha és az étkező. Barátságos terek, sok természetes anyag, nyitott polcok és olyan bútorok, illetve kiegészítők jellemzik, melyeknek lelkük, történetük van.

Nem hiányozhat az ilyen konyhából egy szép tálaló, mely lehetőleg legyen régi, natúr fából készült, viaszolt vagy a most divatos krétafestett-koptatott változat.

A tárgyak kedvesek, de praktikusak, funkcionálisak. A mosogatómedence kerámiából van, a csaptelepek régiek vagy régiesek. A felületek rusztikusak, és nem baj, sőt előny, ha egy-egy tárgynak erős múltja van.

Egyszínű, kockás, csíkos

A country konyhába válasszunk természetes, natúr színeket, törtfehéret, szürkét, kacsatojás-kéket vagy mohazöldet. Tartózkodjunk a tarka csempéktől vagy a nagymintás felületektől. Helyettük a játékosságot biztosítsák a textilek és egy-egy karakteres kiegészítő. A természetes anyagból készült textilek lehetnek egyszínűek vagy kockásak, esetleg csíkosak.

A saját kézzel készült és a kovácsoltvas kiegészítők szépen belesimulnak a vidéki stílusú konyha világába, és személyessé teszik azt. A fa mellett a fonott technikával készített bútorok, dekoráció is harmonikusan belehelyezhető egy ilyen örökzöld térben, ahol a család és a barátaink imádnak majd időt tölteni.

Világosíts!

Ne feledkezzünk meg a megfelelő világításról sem, a legjobb, ha a munkafelületet célzottan világítjuk meg, azt a területet meleg, barátságos fényekkel, ahol sokat tartózkodunk.

A kedves, egyedi kiegészítők kaphatnak a hangulatvilágításból, használhatunk ehhez tejüveget vagy textillel bevont lámpaernyőket, de jól mutatnak a szép gyertya- és mécsestartók is ebben a közegben.

 

Mai nap hírei

Rejtélyes embertenyésztés a második világháború idején

she.life.hu4 órája

Fogy a föld, de mi van a vízzel – végre megérkezik Magyarországra az Underwater Cities

metabro.hu9 órája

A Fradi a 92. percig tartotta magát, Morata fejesével fordított a Juventus

eurosport.hosszabbitas.hu11 órája

Először hoztak létre gyémántot hő nélkül

szimpatika.hu13 órája

Mit utálnak a férfiak a nőkön?

eletforma.hu17 órája

Egy bíróság szerint Semjén Zsolt alkotmányellenes törvényt nyújthatott be

168ora.hu19 órája

Veszett kutyát találtak Romániában vészesen közel a magyar határhoz

agroinform.hu19 órája

Von der Leyen: az EU szerdán megállapodást hagy jóvá a Moderna vakcináinak beszerzésére

demokrata.hu19 órája