Hétéves beteg kislányával együtt kerülhet utcára a Sóderbánya-tóban holtan talált férfi özvegye

A devizahiteles család szeptemberig kapott fizetési haladékot.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-15 12:41

Fotó: Facebook

Tíz nappal ezelőtt holtan találtak rá a Szécsény külterületén fekvő Sóderbánya-tó fenekén Szita Józsefre, akinek légzési és keringési elégtelenség okozta a halálát. A férfi egy súlyos beteg hétéves kislány, Jázmin édesapja, akinek története korábban bejárta a sajtót. A kisgyerek tolószékben éli életét egy ritka, gerincvelői eredetű izomsorvadásos rendellenesség miatt.

“Jázmin édesanyja, Heni magát hibáztatja a történtekért. Mindig azt mondja, hogy ha ő is elkísérte volna horgászni a férjét, akkor nem következik be ez a szörnyű tragédia. A boncolási jegyzőkönyv talán meggyőzi arról, hogy ez nincs így. Hiába lett volna ott, a férjén akkor sem lehetett volna segíteni” – fejtette ki a 24.hu-nak a kislány keresztanyja, aki elmondta, hogy a vizsgálatok szerint József légzése már azelőtt leállt, hogy beleesett a vízbe.

Az özvegy a tragéia óta egyfolytábban sír, Jázmin pedig igen zavartan viselkedik. A család azt mondta a kislánynak, hogy a Jézuska leeresztett egy létrát édesapjának a tóba, és József azóta már a mennyből figyeli gyermekét.

“Amikor sír, azt szoktuk mondani neki, hogy nézz az égre, látod, ott van apa. Ilyenkor felnéz, és azt mondja: látom, Szita Jóska, hogy ott mosolyogsz. Így szólította mindig az édesapját, ha bolondoztak. Az első pár nap belement ebbe a mesevilágba, de ahogy közeledik a temetés időpontja, úgy lesz egyre nyugtalanabb. Nagyon zavarodottan beszél. Az édesanyja bekereteztetett egy képet az apukájáról a búcsúztatóra, amikor meglátta, azt kérdezte, hogy ki van a fotón. Amikor mondtuk neki, hogy hát az apa, úgy elkezdett sírni, hogy alig lehetett lelket önteni belé” – mesélte az asszony.

Szeptemberig kaptak haladékot

A család otthona olyan, mintha megállt volna benne az idő. “Minden ugyanúgy van a lakásban, ahogy Józsi hagyta. A cipője, nadrágja, és a ruhái ugyanúgy vannak a fogason és a széken, mint amikor horgászni ment” – árulta el a keresztanya.

Jázmint és édesanyját József tartotta el, halálával az egyébként sem jó anyagi helyzetük még jobban kiéleződött.

Ők is devizahitelt vettek fel annak idején, és félő, hogy elveszítik a házukat. “Szeptemberig kaptak haladékot, hogy kifizessék a másfél milliós tartozásukat. Ha nem tudják, akkor elárverezi a bank az otthonukat. Fogalmam sincs, hogy mi lesz velük” – magyarázta a rokon.

A Tündérkör Alapítvány korábban gyűjtést szervezett a családnak:

Címlapkép: Thinkstock

Címkék:

devizahitel

Mai nap hírei

Magyarországon is megtalálható a világ leggusztustalanabb élőlénye

unilife.hu9 órája

Emelkedtek az üzemanyagárak, emelkedik a Pulzusom

gepmax.hu11 órája

Az irritábilis bél szindróma kialakulásának mechanizmusa

szimpatika.hu13 órája

Titokban újabb taggal bővült Vilmos herceg és Katalin hercegné családja

joy.hu14 órája

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu15 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu17 órája

COVID – Németországban új kezelést vezetnek be

napidoktor.hu19 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu19 órája