Kiemelt Hírek 2018. július 17.

Hatalmas siker: megszerezte tizedik világbajnoki címét Senánszky Petra

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 17.
Két arannyal és egy bronzzal nyitott a magyar csapat az uszonyosúszó-vb-n.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint a világcsúcstartó Senánszky Petra esélyeshez méltó versenyzéssel, 46.33 másodperces idővel nyerte meg a 100 méteres uszonyos gyorsúszás hétfő esti döntőjét. A belgrádi volt a tízedik vb-címe a magyar sportolónak. Ugyanebben a számban Varga Krisztina az ötödik helyet szerezte meg.

A 400 méteres felszíni úszás fináléjában is két magyar volt érdekelt: Bukor Ádám 2:58.22 perces idővel ért célba, s lett aranyérmes, míg Mozsár Alex negyedikként zárt.

A Stadler Bence, Halmin Matthew, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta kvartett is dobogóra állt Belgrádban, miután a 4×100 méteres mix uszonyos gyorsváltóval a harmadik helyen végzett az oroszok és az ukránok mögött.

A vb második napján is remkül szerepeltek a magyar versenyzők, kedden egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szerdai tájékoztatása szerint Bukor Ádám a 400 méteres felszíni úszásban begyűjtött nyitónapi arany után ezúttal 1500 méteres felszíni úszásban második lett 12:22.76 perces idővel. Hozzá hasonlóan Varga Krisztina is második érmét nyerte a szerb fővárosban, a mix uszonyos gyorsváltóval szerzett bronz után a 200 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében végzett harmadikként.

Magyarország két arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal jelenleg negyedik az éremtáblázaton.

 

(MTI)

Keresés az oldalon