Háromszor ment férjhez, mégis magányosan halt meg Schütz Ila

Ma lenne 75 éves a Jászai Mari-díjas színésznő.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-05 08:45

Fotó: Facebook

Schütz Ila Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar komika.

  1. január 5-én született Budapesten.

Az Egyetemi Színpadon kezdte pályafutását a Mafilm Filmszínészképző Stúdió tagjaként. 1969-ben szerezte meg diplomáját a Színiakadémián. Ezután egy évadot a Mikroszkóp Színpadnál töltött, majd átszerződött a Madách Színházhoz. Egyik legismertebb szerepe Sztankay Istvánnal Doris figurája a Jövőre, veled, ugyanitt! című darabban.

Számos tévéfilmben és játékfilmben játszott, utolsóként a Valami Amerikában.

Schütz Ila háromszor ment férjhez, mindhárom házasságnak tragédia lett a vége. Első férje, Halász Mihály válásuk után nem sokkal hunyt el, második férje, Dégi István, akitől kisfia született, öngyilkos lett, ahogyan harmadik férje, Dr. Török Tamás is. Ekkor Ila is fel akarta adni, az autójában találtak rá a Duna-parton. Még sikerült visszahozni az életbe.

Bár a színpadon bolondozott, utolsó éveiben depresszió gyötörte.

2002. december 11-én a fürdőkádjában találtak rá holttestére.

Először balesetre gyanakodtak, mert egy hajszárító volt a vízbe esve, de a vizsgálat után megállapították, hogy több doboznyi altatót vett be és akkor ejtette a szárítót a kádba, amikor a gyógyszerektől elvesztette az eszméletét.

Tehát két férje után ő is saját kezűleg vetett véget az életének.

 
Forrás: Wikipedia, ma.hu