Harminc kilométeres a dugó az M1-es autópályán

Startlap - Startlap
Több helyen az alternatív útvonalak is megteltek.

Harminc kilométeres torlódás alakult ki az útfelújítások miatt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a sor Herceghalomtól Tatabányáig tart – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

Herceghalom és Bicske közelében dolgoznak az úttest felújításán, az egymástól mintegy 15 kilométerre lévő helyszínek között már összeértek a feltorlódott járművek.

Szerda este óta a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem csökkent 10-12 kilométer alá a torlódás hossza, mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, és a vendégmunkások nagy része útra kelt.

Az autósoknak érdemes az M1-es autópályával párhuzamos fő- és mellékutakat használniuk, ugyanakkor több helyen az alternatív útvonalak is telítettek.

Az M1-es autópályán Hegyeshalomtól egészen Herceghalomig, a Budapest felé tartó oldalon valamennyi változtatható jelzésképű táblán előre jelzik a torlódást.

A Magyar Közút Zrt. mindent elkövet, hogy az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a 28-as kilométerénél zajló munkálatok helyszínét a lehető leghamarabb visszaadhassa a forgalomnak, de a 40-es kilométernél a pályaszerkezet javítási munkái hosszabb ideig tartanak, így a megnövekedett forgalom miatt továbbra is torlódásra kell számítani.

Érdemes utazás előtt tájékozódni a www.utinform.hu oldalon vagy a 336-2400-as telefonszámon, illetve navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni.

 

Forrás: MTI

Címlapfotó – illusztráció: MTI – Krizsán Csaba

Ez is érdekelhet

képcím

Gond van a gyógyteákkal a Nébih szerint: több tucat népszerű...

képcím

Valaki az összes pénzt kisöpörte Andy Vajna vagyonkezelő...

képcím

Élő hirdetőoszlopok tiltakoztak Mészáros Lőrinc cenzúrája...