Kiemelt Hírek 2018. november 10.

Hangosan imádkozva menekül egy család a kaliforniai erdőtűzből - videó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 10.
Videóra vették a lángok közötti útjukat.

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Kalifornia északi részén, ez az állam történetének egyik legsúlyosabb tűzvésze a tűzoltók adatai szerint. Mára 9-re nőtt a halálos áldozatok száma: korábban öt összeégett holttestet találtak egy autóban Paradise közelében, most pedig három halottra bukkantak egy ház mellett, egyre pedig az épületben.

A tűzvész csütörtökön tört ki a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és péntek éjjelre több mint 36 ezer hektárnyi területet perzselt fel. Eddig még csak a terület öt százalékán tudták megfékezni a lángokat. Kétezer tűzoltó küzd velük. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki Butte megyében, de két másik megyében is – Los Angelesben és Venturában – mert ott is pusztítanak tüzek. Utóbbi két megyében 50 ezer embert evakuáltak.

Egy család videóra vette a menekülésüket Paradise-ból, a felvételen hallatszik a hangos imádkozásuk. Az út mindkét oldala lángokban áll, helyenként az úttestre is jut belőle, néhol szinte semmi nem látni a füsttől.

 

 

I feel very vulnerable posting this but I feel I should. My hometown of Paradise is on fire. My family is evacuated and safe. Not all my friends are safe. It's very surreal. Things always work out, but the unknown is a little scary.

Közzétette: Brynn Parrott Chatfield – 2018. november 8., csütörtök

 

 

Kaliforniában 2017 óta rendszeresek az erdőtüzek, utoljára idén augusztusban csaptak fel a lángok, mintegy 190 ezer hektárnyi területet elpusztítva. Akkor két hónap alatt sikerült a tüzet megfékezni.

 

 

Forrás: MTI, HVG

Keresés az oldalon