Gulyás: Magyarország teljesíti azt, amit ígért

Startlap - Startlap
Kormányinfón jelentették be, hogy milyen döntések születtek a háromnapos kihelyezett kormányülésen Sopronban.

A tragikus törökországi és szíriai földrengés volt az első téma, amit a kormány megtárgyalt Sopronban – indította a csütörtöki Kormányinfót a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd felsorolta a mentési munkálatokban részt vevő magyar szervezeteket. 

Magyar áldozatról nincs tudomásunk, a térségben élő 16 magyar jól van – mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, 27 túlélőt és több tucat holttestet találtak a romok között a magyar mentőalakulatok a dél-törökországi Hatay tartományban. 

A gazdasági helyzettel kapcsolatban elhangzott: az egész Európai Uniót sújtó válság ellenére Magyarország teljesíti azt, amit ígért: mind a nyugdíjasoknak, mind a reálbéremelés tekintetében teljesítették, amit vállaltak – jelentette ki a miniszter. Hozzátette: a recesszió elkerülhető, a 1,5 %-os gazdasági növekedés reális becslés.

A kormány megvitatta a 2030-ig tartó energiastratégiát. Ennek továbbra is fontos része az atomenergia, valamint a megújuló energiák, ezeken belül a napenergia. A hálózatfejlesztés is fontos szerepet fog játszani a jövőben. 2030-ig egymillió okosmérőt terveznek telepíteni – mondta a miniszter.

A vagyonkezelő alapok kuratóriumaiban február 15-étől nem maradnak magyar kormányzati szereplők – jelentette be Gulyás Gergely. Varga Judit, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Szijjártó Péter, Varga Mihály és Navracsics Tibor is sem folytatja a munkát a vagyonkezelői alapítványok kuratóriumaiban.

Újságírói kérdésre elhangzott, pillanatnyilag az a döntés, hogy április 30-ig marad fenn az élelmiszerárstop, néhány héttel a határidő előtt előtt döntenek arról, hogy meghosszabbítható-e vagy sem az intézkedés.

A  Kormányinfó további hírei.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás elmondta, mikor bólinthatnak rá a svédek...

képcím

Gulyás Gergely: Emelkedni fog a gáz ára

képcím

Újabb utórengés rázta meg Törökországot