Kiemelt Hírek 2021. szeptember 29.

Gulyás: A kórházban ápolt koronavírusos betegek több mint 90 százaléka 60 évnél idősebb

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 29.
A kormány legfrissebb döntéseiről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatta a nyilvánosságot.

MTI/Máthé Zoltán

A szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy ha a magyar gazdaság eléri idén az 5,5 százalékos növekedést, akkor lehet szó a családi adóvisszatérítésről jövőre. A kormány biztos benne, hogy ez megvalósul – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország 10 + 5 évre szóló gázszolgáltatási szerződést kötött az orosz Gazprommal, Gulyás elmondta, a magyar fogyasztók ennek köszönhetően egész Európában a legalacsonyabb árat fogják fizetni, és az új szerződés az állam számára is lényegesen kedvezőbb, mint az előző volt.

A kormány nem aggódik amiatt, hogy a negyedik hullám megtöri a gazdasági fellendülést. Azzal számolnak, hogy a 60 százalékos átoltottság miatt a csúcs alacsonyabban lesz, mint a második vagy a harmadik hullámban, így a gazdasági fellendülés is tartós marad. Arra a kérdésre, hogy nem lenne-e érdemes újra kötelező maszkhasználatot előírni a tömegközlekedési eszközökön, Gulyás kijelentette, hogy erről eddig is a fenntartó döntött, hozzátéve, hogy most is bárki eldöntheti, hogy hord-e maszkot vagy sem és kiemelte, hogy a legjobb védelmet az oltás adja, nem a maszk.

Az ellenzéki előválasztást a miniszter showműsornak nevezte, mert szerinte csak azt lehet versenynek nevezni, amelynek a vége nyitott.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás elmondta: a kórházban ápoltak között több az oltatlan, mint a már beoltott, és több mint 90 százalékuk 60 évnél idősebb.

Szó volt a továbbiakban többek között az  Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának Budapestre látogató tényfeltáró küldöttségéről, a Fudan egyetemről, a helyreállítási alapról,  Angela Merkellelről és a védettségi igazolványokhoz köthető szigorítások esetleges visszavezetéséről is.

A Kormányinfón elhangzottakról bővebben itt olvashatsz.

Keresés az oldalon