Gergő meghalt, de halála sokak számára lehet életmentő

Toroczkaiék blokád alá vették a Coca-Colát, a kormány munkacsoportokat alakít a Facebook miatt, fiúnak álcázott lány csalta el a kislányt. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-08-12 17:30

Illusztráció (Forrás: iStock)

Gergő meghalt, de halála sokak számára lehet életmentő

A 15 éves Gergő ma is élhetne, ha tavaly ilyenkor lett volna egy mentőgyűrű azon a vízibicikliin, amelyből kiugorva elnyelte a Balaton vize. A szörnyű tragédia részleteiről, valamint a szülők küzdelméről itt olvashatsz. 

Blokád: lezárták a Coca-Cola üzemének bejáratát Toroczkaiék

A szélsőjobboldali Mi Hazánk tiltakozó akciót szervezett a Coca-Cola dunaharaszti üzeménél, több autóval állták el a cég telephelyének bejáratát. Hogy hogyan reagált a cég? Olvasd el ezt a cikket, és megtudod. 

Tragikus kamionbaleset Bicskénél

Három teherautó ütközött az M1-es autópályán Bicskénél hétfőn délelőtt – a balesetben egy ember életét vesztette. Részletek ebben a cikkben. 

Rengetegen követelik a balotaszállási kutyakínzó példás büntetését

Forrás: Youtube

Több mint 170 ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben azt követelik, hogy a kutyáját brutális módon megkínzó és meggyilkoló, 62 éves balotaszállási asszony a lehető legszigorúbb büntetést kapja. Azóta egyéb információk is napvilágot láttak, amikről ebben a cikkben tájékozódhatsz. 

A kormány azt szeretné, hogy a Facebook ne cenzúrázzon migrációs híreket

Varga Judit igazságügyi miniszter aggályosnak tartja a jelenlegi helyzetet, mert úgy véli, a nagy techcégek egyre inkább politikai és társadalmi aktorokként lépnek fel a világban.

“Nemcsak arra koncentrálnak, hogy a maguk területén jobbá tegyék a világot, hanem próbálják a mögöttük álló tulajdonosok meggyőződése szerinti világképet ráerőltetni a felhasználókra. Például a Facebooknak nem dolga, hogy cenzúrázzon bizonyos migrációval kapcsolatos híreket” – mondta. Hogy mindezt hogyan szabályoznák, az ebből a cikkből kiderül. 

A csepeli kislányt elcsaló fiú igazából egy lány volt

A 11 éves Dorottya az interneten ismerkedett meg a 15 éves tinilánnyal, aki fiúnak adta ki magát. Részletek ebben a cikkben. 

A kicsinyesség és Orbán Viktor a Szigeten is felfalta a valóságot

A hvg.hu újságírója kiment a Szigetre, hogy megnézze a Terror Háza Múzeum rendszerváltást bemutató fotókiállítását. A riport tanúsága szerint legtöbb fesztiválozó rá sem néz a fotókra. Olvasd el itta beszámolót!

Összeomlott a magyar milliárdos cégbirodalma

Három pénzintézet követeléskezelő cégétől vásárolta meg az Adriatiq Holidays cégcsoportot a budapesti székhelyű – ingatlanbefektetéssel és követeléskezeléssel foglalkozó – Indotek-csoport. A tulajdonátruházás három- és négycsillagos tengerparti hoteleket, mintegy 1500 szobát érint. 

A követelések mintegy 100 millió eurót (nagyjából 32,4 milliárd forintot) képviselnek  Hogy kinek a cégéről is van szó, az kiderül ebből az írásból. 

Százezer rubelt kap, aki felfedi a fiatal nőt gyomorszájon vágó maszkos rendőr kilétét

Szombaton ismételten tüntetést tartottak Moszkvában a szabad és tisztességes választásokért, ahol óriási rendőri jelenlét volt. 

A rendőrök elvittek egy, az orosz média szerint mozgássérült férfit, akit le is ejtettek, emellett két rendőr elhurcolt egy nőt is, az egyikük pedig gyomorszájon is vágta. Erről felvétel is készült, itt tudod megnézni. 

Ha további friss híreket olvasnál, kattints ide, de korábbi hírösszefoglalónkat is érdemes átnézni.

Címkék:

hírösszefoglaló