Kiemelt Hírek 2018. június 28.

Gáláns az Államkincstár: 5 forinttal növelte egy férfi nyugdíját

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 28.
Havi 5 forinttal (!) emelték meg a nyugdíját egy szatymazi rokkantnyugdíjasnak. A férfi az Államkincstártól kapott levélben értesült arról, hogy nyugdíjkiegészítésre jogosult, ám csalódnia kellett, hiszen mindössze 70 forint különbözetet kapott az államtól.

Rácz László a delmagyar.hu munkatársának elmondta, hogy rosszul érintette a dolog, hiszen felesége korábban megkapta az emelést; neki 28 ezer forint érkezett a számlájára. Az Államkincstár levelében azt írta, hogy az öregségi nyugdíjban részesülő személy ellátását, a saját jogú nyugdíjasként történt foglalkoztatása, vállalkozóként végzett kiegészítő tevékenysége alapján a naptári évben elért, nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelem összege egy-tizenketted részének 0,5 százalékával növelni kell.

A férfinek 1959-től volt munkaviszonya, és vállalkozó-szakácsként dolgozott amikor 1997-ben nyugdíjba kellett vonulnia agyvérzés miatt. Arra a kérdésre, hogy 70 forint mire elég, azt válaszolta Rácz László a portálnak, hogy egy körre a Lidl-ben jó lesz, persze vásárolni már nem tudnak belőle.

Keresés az oldalon