Filmajánló: Kardhal – melyet John Travolta hatszori visszautasítás után vállalt mégis

Merülj le a hackervilág 'nagy hala' mellé!

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-17 09:40

Ez az a film, amelynek már a legelejéről sem érdemes lekésni, ugyanis akkor láthatjuk a filmtörténet talán leghosszabb flo-mo-ját. Szabad fordításban ez áramló mozgást jelent, az egyik legismertebb ilyen típusú jelenet a Mátrixban a „lebegés”.

Úgy tűnik, mintha közben egy kamera mozogna körben, ám ez így fizikai képtelenség lenne. Ehelyett a Kardhal kezdőjelenetét különböző szögekből összesen 135 kamerával rögzítették, melyet aztán számítógéppel egy „körbenjáró” képpé mosták össze.

Hugh Jackman és Halle Berry mellett a harmadik főszereplő John Travolta, aki nem adta könnyen magát: összesen hatszor utasította vissza a felkérést. Csak akkor mondott igent, amikor megtudta, hogy a filmet Dominic Sena fogja rendezni.

A filmben egy másik világba juthatunk el, melyet tűzfalak, jelszavak, biztonsági rendszerek alkotnak. Melyben ott van sok-sok titkunk. És egy csomó pénz! Ez a cyberspace.

Stanley Jobson egy volt hacker, a világon az egyik legjobb, akit egy FBI-rendszerbe való behatolás után a bíróság eltiltott a számítógépes munkától. És válása során a lányától is, aki értelmet adhatna az életének. Felkeresi Ginger és egy visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: 100 000 dollárt ad, ha segít neki és Gabrielnek egy hackertámadában. Ez már elegendő lenne egy jó ügyvédre, hogy visszaszerezze kislányát az őt nevelő mostohaszüleitől.

Így igent mond, de akkor még nem sejti, hogy egy terrorista hálózatba keveredik. Az a feladata, hogy betörjön egy állami rendszerbe és onnan átutalja az összes pénzt, amit az amerikai kormány fegyverkereskedésből szerzett. Az akció neve: Kardhal.

Ennyi nem elég, egy valódi bankba is be kell törni, hogy használhassák az ottani rendszert. Stanley ekkor már ki akarna szállni, de túl késő. Itt már világos lesz a számára, hogy ebben az akcióban semmi sem az, mint aminek látszik és egy olyan cselszövés részesen lett, ami sokkal félelmetesebb, mint egy szimpla bankrablás…

Kardhal – 2018.05.17-én 19:00 órától a Film+-on

amerikai akciófilm, 2001., hossz: 99 perc

Főszereplők: John Travolta, Halle Berry, Hugh Jackman

Címkék:

filmajánló

Mai nap hírei

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu7 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu10 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu12 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu14 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu15 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu15 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu16 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu17 órája