FHB Bank – elbúcsúzhatunk ettől a névtől

Az ügyfeleknek semmilyen tennivalójuk nincs.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-15 15:38

Az FHB Kereskedelmi Bank április 16-tól Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., az FHB Jelzálogbank pedig 2018. június 25-étől Takarék Jelzálogbank Nyrt. néven működhet, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a név- és arculatváltást.

A Takarék Csoport pénteki közleménye szerint a jelzálogbank átnevezését az FHB Jelzálogbank Nyrt. április 27-i közgyűlésének is jóvá kell hagynia, a kereskedelmi bank új nevéről viszont már döntött a hitelintézet igazgatósága.

A névváltással kapcsolatban az ügyfeleknek semmilyen tennivalójuk nincs – közölték.

Az FHB weboldala azonban a névváltással kapcsolatos átállás miatt április 14-én és 15-én – szombaton és vasárnap – nem elérhető. A fiók- és bankautomata-hálózat feliratait és a belső ügyfélhívókat április végéig mindenhol lecserélik.

A név- és arculatváltás része annak a 2015-ben indult folyamatnak, amely révén az FHB integrálódik a Takarék Csoportba. A csoport központi banki funkciói a Takarékbankhoz kerülnek, a csoport kereskedelmi banki feladatait a Takarék Kereskedelmi Bank látja el, míg a Takarék Jelzálogbank jelzálogbanki tevékenységet végez.

Csaknem 2500 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeggel és 6,5 százalékot meghaladó piaci részesedéssel a Takarék Csoport Magyarország negyedik legnagyobb bankcsoportja és a magyar pénzügyi rendszer meghatározó szereplője lett – közölték.

Hozzátették, hogy az integrációval másfélszeresére nő a Takarék Csoport fővárosi fiókjainak száma.

Kiemelték továbbá, hogy az integrációnak köszönhetően a megtakarításokat a Takarékok Garanciaközössége is védi, így az FHB-betétek minden eddiginél nagyobb biztonságot élveznek.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Címkék:

FHB

Hozzászólások