Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.

Felszállás közben lezuhant egy utasszállító repülőgép - videó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.
Mindenki túlélte a balesetet.

Felszállás közben lezuhant a durangói Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében kedden az Aeromexico légitársaság egy menetrendszerű járata, a balesetben mintegy 85 utas sérült meg, néhányan közülük súlyosan.

A Mexikó északi részén, Durango állam azonos nevű fővárosában, helyi idő szerint délután történt légi balesetben a hatóságok közlése szerint senki sem vesztette életét.

A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy

a balesetet az előzetes vizsgálatok szerint a rossz időjárási körülmények okozták.

Gerardo Ruiz Esparza mexikói távközlési és közlekedési miniszter a Twitteren azt írta, hogy a Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.

Heves jégesőbe kerültek

“A gép felszállás közben volt” – mondta el a mexikói televíziónak José Rosas Aispuro kormányzó. Hozzátette: az utasok azt mondták neki, hogy egy “durranás” hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott.

A kormányzó szerint a gép egy heves jégesőbe került. “Azt hiszem (a pilóták) megpróbálták megszakítani a felszállást, de ez nem sikerült nekik” – mondta Aispuro.

A bozótosban landolt a gép

Helyszíni tévéfelvételeken az látszott, hogy a súlyosan megsérült repülőgép a hasán fekszik egy bozótos területen, és egy füstoszlop száll fel belőle. A gép mellett mentőautók sorakoztak, hogy a helyi kórházakba szállítsák az utasokat.

Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta a helyi televízióban, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre mintegy 10 kilométerre a repülőtértől.

Cardoza arról is beszélt, hogy a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket. Az utasok közül “sokan a saját lábukon tudták elhagyni a repülőgépet” – mondta.

 

(MTI)

Keresés az oldalon