Kiemelt Hírek 2018. április 15.

Felgyújtotta magát egy elismert amerikai jogász

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 15.
A szörnyű halálnemet azért választotta, hogy üzenjen vele a világnak.

David S. Buckel, az USA valószínűleg legismertebb melegjogi ügyvéde, szombat kora reggel felgyújtotta magát a brooklyni Prospect Parkban. Testének maradványaira egy baseball-pálya mellett bukkantak rá, egy futók és biciklisták által használt réten, írja a 444.hu.

A jogász egy búcsúlevelet is hagyott, amit egy bevásárlókocsin fedeztek fel, nem messze a holttesttől. A levelét, melyben az emberek figyelmét próbálja felhívni a környezetszennyezés problémájára, több újságnak is elküldte.

Buckel világhírét egy hollywoodi filmnek köszönheti, amelyben egyik esetét dolgozták fel, Hillary Swank főszereplésével, aki az alakításáért Oscart nyert. A Boys Don’t Cry című mozi a transzgender Brandon Teenáról szól, akit Falls Cityben megöltek, és Buckel bebizonyította, hogy haláláért a helyi seriff a felelős, mivel nem biztosított védelmet számára.

Buckel később hosszú évken át a Lambda nevű melegjogi szervezet jogi csapatát vezetőjeként küzdött a melegházasságért. Ezen időszak után került az élete középpontjába a környezetkárosítás, amelyről búcsúüzenetében is írt.

“A szenyezés elpusztítha a bolygónkat, lakhatatlanná teszi a víz, a talaj, a levegő szennyezésével és a klíma megváltoztatásával. A bolygó lakóinak nagy része most egészségtelen levegőt lélegzik a foszilis üzemanyagok miatt, ez sokak korai halálát okozza. Az én, foszilis üzemanyag okozta korai halálom csak reflexió arra, amit magunkkal teszünk” – írta Buckel.

Címlapkép: Jose F. Moreno/ Associated Press

Keresés az oldalon