Ezekben a fürdőkben télen is szabad ég alatt mártózhatunk meg

Fővárosunk és környéke számos téli fürdőzési lehetőséget kínál.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-26 12:58

 

A víz és a friss levegő együttes hatása csodákra képes, így egyre többen lubickolnak a szabadtéren a hideg évszakban is. Több télen is üzemelő szabadtéri medence üzemel a hazai termálfürdőkben, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen jótékony hatásuk mellett nagyon különleges hangulatot adnak.

Bár elsőre egyeseknek ijesztőnek tűnhet a téli fürdőzés gondolata, az úszómedencék vize kellemesen langyos, mígy a termálvizes medencék kifejezetetten melegek lesznek. Az egészségre persze nem árt vigyázni, a kétféle hőfokú medence közötti váltáskor mindig zuhanyozzunk, fokozatosan melegítve vagy hűtve a vizet, hogy szervezetünknek legyen ideje hozzászokni a változáshoz.

Ha télen szabadtéri úszásra vállalkozunk, mindig vigyünk magunkkal meleg fürdőköpenyt, lehetőség szerint olyat, amelyiknek kapucnija is van, és mindig gyorsan törölközzünk meg, ha kijövünk a vízből.

1. Palatinus Gyógy- Strand – és Hullámfürdő: A felújítása után, idén először nem zár be télire. A külső medencék közül egy fedetlen termálmedence és a negyvenméteres úszómedence is használható. A fedett részlegben 4 új termálmedencében és a vadonatúj wellnessrészleg szaunáiban melegedhetünk át a frissítő szabadban átélt kiadós úszás után.

2. Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda: Egyik legnépszerűbb történelmi termálfürdőnk is négy évszakos fürdő. A szabadtéri termálmedencék mellett az úszómedencét is állandóan nyitva tartják. Szinte egy pillanat alatt „átugorhatunk” a hideg vízből a meleg termálmedencébe, onnan pedig a szaunába.

3. Gödi Termálfürdő: Uszodája csak néhány éve várja télen is vendégeit. Korábban csak a meleg vizes medencéket üzemeltették a téli időszakban, de aztán néhány éve egy pár hetes próbaidőszak bebizonyította, van rá igénye a közönségnek. Göd alig fél óra alatt elérhető a fővárosból, kellemes nyugodt környezetben úszhatunk, érdemes kipróbálni.

Képek és cikk forrása: Termalfurdo.hu

Címlapkép: Thinkstock

Mai nap hírei

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu4 órája

Mihalik Enikő és Kajdi Csaba 'Cyla' kapcsolata

ifaktor.hu5 órája

A spanyol sajtó nekiesett Eden Hazardnak

promotions.hu6 órája

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

demokrata.hu7 órája

Elindulhat a 2022-es választásokon Gődény György

168ora.hu8 órája

Az Egyesült Államok a Xiaomit is feketelistára juttatta

gsmring.hu9 órája

Orbán: 2022 január elsejétől személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

444.hu11 órája

Hugh Grant egy nagyon fura sztorit osztott meg George Clooney-ról

joy.hu13 órája