Kiemelt Hírek 2019. június 07.

Erősen elszámolták a nyugdíjprémiumot, több járt volna az időseknek

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 07.
Azonosították a hajóbaleset egyik magyar áldozatát, bármelyik pillanatban összeomolhat a sürgősségi ellátás, Kálmán Olgával végre visszatért az izgalom a magyar politikába. Reggeli hírösszefoglaló.

Elszámolta a kormány a nyugdíjprémiumot, mutatjuk, mennyit vettek ki az idősek zsebéből

Jelentősen nagyobb lett volna a 2018-as nyugdíjprémium összege, amennyiben azt a tényleges, 4,9 százalékos, és nem a várható, 4,4 százalékos gazdasági növekedés alapján kalkulálják. Az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület kiszámolta, pontosan mekkora a különbözet, ami a szervezetet szerint jár a nyugdíjasoknak. Ha érdekel, mennyi az annyi, és milyen esély van az utólagos kompenzációra, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hajóbaleset: azonosították az egyik magyar áldozatot, szlovák segítséggel apad a Duna, vasárnapig biztos nem emelik ki a roncsot

Megtalálták a május 29-én este elsüllyedt Hableány fedélzetén utazó 35 személy közüli két magyar egyikét – közölte a rendőrség. Mindeközben folyamatosan zajlik az áldozatok keresése, amelynek érdekében Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását. Az úszódaruval és a roncs kiemelésével legalább vasárnap délutánig kell várni.

Kotrógép egy hajón az elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 6-án.(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A Viking Cruises szóvivője a Reuters hírügynökségnek arról beszélt: a Hableánnyal ütköző Viking Sigynt irányító ukrán kapitány az áprilisban Hollandiában történt baleset idején nem kapitányként szolgált az érintett hajón.

Csak a szentlélek tartja össze a sürgősségi ellátást

Kórházigazgatók szerint egy szimpla nyári szabadságolás is elég ahhoz, hogy összeomoljon a fővárosi sürgősségi ellátás az orvoshiány miatt. Május közepén behívták a szakminisztériumba egyeztetésre a négy nagy sürgősségi centrum (Merényi, Péterfy, Szent János, Honvédkórház) vezetőit. Ebből a cikkből további részletek derülnek ki a kétségbeejtő helyzetről, továbbá az, mi történt a minisztériumi megbeszélésen, és mire lenne szükség a katasztrófa elkerüléséhez

Végre megjött Kálmán Olga, aki újra elhozta az izgalmat a magyar politikába

Kiszámíthatatlan és izgalmas politikai verseny kezdődik az előválasztáson azzal, hogy Kálmán Olga is ringbe szállt Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor mellett. Az már biztos, hogy az ellenzék egy sikert elkönyvelhet magának: az előválasztás képében végre hosszú évek után először egy politikai innovációt hoztak létre. A következő cikkben elmagyarázzák, miért olyan fontos a főpolgármesteri szék, miért nagy találmány az előválasztás, valamint elemzik a jelöltek személyét, az esélyeket, illetve a lehetséges következményeket.

A román nagykövetet bekérették a Külügyminisztériumba 

A magyar kormány már átadott egy tiltakozó jegyzéket a románnak, miután román focihuligánok erőszakkal kergettek el magyarokat az úzvölgyi katonai temetőből, most pedig behivatta a román nagykövetet a Külügyminisztérium.

Csendőrökkel dulakodnak román résztvevők, mielõtt erőszakkal bejutottak az úzvölgyi katonatemetőbe, ahol ortodox szertartás keretében felszentelték törvénysértően létesített román emlékművet és parcellát 2019. június 6-án. (Fotó: MTI/Veres Nándor)
 

Az alábbi cikkben elolvashatod, hogyan értékelte az eseményeket Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkár, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Továbbá egy videót is megnézhetsz a történtekről.

Egyre több rendőr hagyja el a pályát a lehetetlen fizetés miatt

Egyre több rendőr mond fel és néz másik munka után, mivel annyira alacsony a fizetés a testületben – állítja a Független Rendőrszakszervezet. A következő cikkből kiderül, mekkora a pályaelhagyók száma, illetve milyen mértékű béremelésre lenne szükség a szakszervezet szerint.

Nagyot estek az üzemanyagárak

Pénteken újra csökkentette a MOL a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát. Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán zuhant, akkor a 95-ös benzin 9 forinttal, a gázolaj 7 forinttal lett kevesebb. Érdemes figyelni a tankolásnál, ugyanis a töltőállomások árai között radikális különbség lehet. A pontos számokat ebből a cikkből ismerheted meg.

 

Szombaton jön a hidegfront, de nem kell félnetek, jó lesz

Nyugat felől egy hidegfront éri el hazánk területét szombaton, amely felolszlik a Dunántúl felett. Ez a hidegfront azonban jelentősebb esőt és lehűlést nem hoz magával. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon