Előkerült egy videó a két hajó ütközéséről a Dunán

Minden magyar bankszámláját érintő döntés jön, nem biztosítható a biztonságos betegellátás, szuperfegyveren dolgozik a Magyar Honvédség. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-30 08:51

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szörnyű tragédia a Dunán

Súlyos hajóbaleset történt szerda este Budapesten. Heten meghaltak, hét embert kihűléses tünetekkel kórházba szállítottak. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan ütközött össze két hajó a Dunán. Mutatunk egy webkamerás felvételt is, amin látszik a hajószerencsétlenség, ide kattints a videóért. Reggelre az is kiderült, kik utaztak az elsüllyedt hajón. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan emelik ki a Dunából a hajót. A szakemberek szerint régóta érlelődött már a tragédia a Dunán, itt elolvashatod, milyen előjelei voltak a szerdai balesetnek. Ebből a cikkből pedig megtudhatod, melyek voltak a legsúlyosabb dunai balesetek az elmúlt 40 évben.

Minden magyar bankszámláját érintő döntés születhet

Pénteken, azaz bő 24 órán belül dől el várhatóan az azonnali fizetési rendszer sorsa, hogy mikor indul el és milyen formában Magyarországon. Ha érdekel, hogyan érinti ez a magyar lakosságot, olvasd el az alábbi cikket.

Fotó: iStock

Az Orvosi Kamara kimondta, amit régóta sejteni lehetett

Már az önként vállalt túlmunka maximális kiaknázásával, a munkajogi szabályok rendszeres és sorozatos megsértésével sem biztosítható a biztonságos betegellátás – áll abban a közleményben, ami az Magyar Orvosi Kamara honlapján jelent meg. Hogy milyen súlyos problémák vannak a magyar egészségügyben, arról alább olvashatsz.

Szuperfegyveren dolgozik a Magyar Honvédség

A Magyar Nemzet katonai forrásokra hivatkozva azt írja, a magyar „szuperfegyver” a hadsereg új szervezetének, a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetének egyik „nagy dobása” lesz az első prototípus elkészülte után. Ha kíváncsi vagy, miben állhat a „szuperfegyver” különlegessége, olvasd el ezt a cikket.

Fotó: iStock (illusztráció)

Így robbanthatott a DK és a Momentum

Hogyan uralja a Fidesz a Facebookot, ha ott két párt is nagyobb nála? Miben a legjobb a DK? Mi a különleges a Momentumban? A lenti cikkből megtudhatod, milyen volt az EP-választási kampány a Facebookon.

Gulyás Gergely azzal kampányol, hogy milyen klasszul néz ki a János Kórház

A parlamenti képviselőtől a napokban a választókerülete minden polgára kapott egy “Képviselői beszámoló” című brosúrát a postaládájába. A fényképekkel dúsan illusztrált, 16 oldalas füzetkéből megtudhatjuk, mit tett értünk egyéves képviselősége alatt Gulyás. Olvasd el ezt a cikket, ha érdekelnek a részletek.

Már látszik az alagút vége

A csapadékos időjárást okozó mediterrán ciklon a hétvégére kissé eltávolodik hazánktól, az ország egyes területein már jelentősen kevesebb csapadék valószínű. A részletes időjárás-előrejelzést a Kiderül oldalán találod.

Mai nap hírei

Semmilyen alapbetegsége nem volt egy 34 évesen meghalt koronavírusos betegnek

szeretlekmagyarorszag.hu2 órája

Szikszai Péter írta a Szabó Tímeát gyalázó cikket a Magyar Nemzetben

ezalenyeg.hu3 órája

Amit a pálinkafogyasztásról tudni érdemes

agroinform.hu4 órája

Ha most elaludtál, milliókkal fogsz a sorban várakozni

transpack.hu4 órája

Kulka János: „Felmentem az égbe”

eletforma.hu5 órája

Háromezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu7 órája

A Galaxy S20 FE, iPhone 12, iPhone 11 és OnePlus 8T összehasonlítás

gsmring.hu9 órája

Dr. Gyurkó Szilvi: „Az életem akkor kezdődött, amikor anyám meghalt” – Csupa szeretetből hallgatott mérgező gyerekkori mondataink

wmn.hu10 órája