Kiemelt Hírek 2018. április 19.

Életeket mentett a repülőgép pilótanője

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 19.
Végig megőrizte higgadtságát a kényszerleszállás során.

Majdnem mindenki túlélte a balesetet a utasai közül Southwest Airlines, miután a New Yorkból Dallasba tartó Boeing 737-es típusú repülőgéppel kényszerleszállást kellett végrehajtani Philadelphiában – írja az index.hu a Guardian információira hivatkozva.

A baleset még kedden történt, miután nem sokkal a felszállás után a bal oldali motor szétrobbant, és az egyik leszakadt darab betörte a repülőgép ablakát. Az egyik utast majdnem kiszívta a légnyomásváltozás, ám a többiek visszahúzták.  A 43 éves nő azonban így sem élte túl a balesetet, pedig egy nyugdíjas ápoló 20 percen keresztül próbálta újraéleszteni, miközben a gép folyamatosan zuhant, az utasok pedig pánikba estek.

A történet másik hőse Tammie Jo Shults pilótanő volt, aki a nehézségek ellenére végig higgadt maradt. A hölgy korábban katonai repülőgépeket vezetett, és az amerikai haditengerészet szolgálatában állt.

A leszállás után a pilótanő végigment az utasok között, és megköszönte nekik a segítséget, és megkérdezte tőlük, jól vannak-e.

“Kötélből vannak az idegei, nagyon felnézek a pilótanőnkre” – mondta az egyik utas.

Az irányítóközponttal való beszélgetésének visszahallgatásából is az derült ki, hogy a pilótanő egy pillanatig sem pánikolt, és higgadtan,  monoton hangsúllyal intézkedett a vészhelyzetben – írja az index.hu.

Keresés az oldalon