Kiemelt Hírek 2018. április 10.

Életben maradhat a kutya, aki megölte két gazdáját Németországban

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 10.
Saját védelmére vásárolta a kutyát a nő, miután exférje baltával támadt rá.

Megölte egy staffordshire terrier keverék kutya két gazdáját, egy 52 éves kerekesszékes nőt és a 27 éves fiát – jelentette a német rendőrség április 4-én.

A hatóságokat egy családtag értesítette, aki miután nem tudott kapcsolatba lépni hozzátartozóival, elment a házukhoz és az ablakon keresztül csak egy élettelen testet látott a lakásban.

A Chico nevű kutyát eredetileg el akarták altatni, de több mint 250 ezren írták alá az életben maradását kérvényező petíciót.

A hatóságok tudtak a kutya agresszivitásáról már évekkel ezelőtt is, de hatósági mulasztás történt, ekkor el kellett volna venniük a családtól. Így elképzelhető, hogy egy veszélyes, viselkedési problémás kutyák számára fenntartott elkülönítőbe fogják helyezni, kérdéses még, hogy ennek költségeit ki állja.

A kutyát pont saját maga védelmére vásárolta a nő nyolc évvel korábban, amikor exférjét kiengedték a börtönből. A férfi korábban baltával támadt rá, ez okozott olyan sérüléseket, melyeknek hatására kerekesszékbe került. Chicot egy ketrecben tartották a pincében. Hét évvel ezelőtt egy szociális munkás járt náluk, aki megállapította, hogy az állat állandóan agresszív és korábban valószínűleg egy „harci géppé” képezhették ki. A családot kutyakiképzőhöz irányították, aki jelentette is az ügyet az állatorvosi hatóságnak. Végül nem vitték el az ebet kiképzésre, így feledésbe merült, hogy esetleg el kellene venni a gazdáiktól. Közben a szomszédok is többször jelezték a folyamatos ugatást, ekkor sem történt semmi.

 

Forrás: The Guardian

Címlapfotó – illusztráció: Thinkstock

Keresés az oldalon