Kiemelt Hírek 2018. április 13.

Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát: sztárokkal teli címjegyzék és estélyi ruha a kínálatban – fotók

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 13.
A hollywoodi filmdíva drága estélyi ruháit, ékszereit, de az útlevelét is eladásra kínálják.

Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát: a magyar származású hollywoodi filmdíva halála után 16 hónappal mintegy ezer tárgyat, köztük ékszereket, festményeket, bútorokat és drága estélyi ruhákat értékesítenek a Beverly Hills-i Heritage aukciósházban.

Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a Bel Air negyedben lévő villájukban mutatta be a tárgyakat.

Az eladásra kínált darabok között van egy az 1960-as évekből származó mennyezetes ágy és egy 1927-es Steinway zongora is, amelyet Gábor Zsazsa korábbi férjével, George Sandersszel vásárolt.

Lembert de Soto portréja a néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznőről.
Friedrich von Anhalt herceg, a néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő férje egy őt és a feleségét ábrázoló kép előtt.
Ágy és bőröndök.
A néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznőt ábrázoló címlapfotók.

Ékszerek, cipők, nyereg

Elárvereznek egy nyerget, amely Ronald Reagan egykori amerikai elnök ajándéka volt, valamint fotóalbumokat és egy sztárokkal teli címjegyzéket is. Gábor Zsazsanagy antikvitás-, ékszer-, cipő- és dizájnerruha-gyűjteménnyel rendelkezett.

A Budapesten született filmdíva és Magyarország egykori szépe 2016 decemberében 99 éves korában halt meg. Von Anhalt herceg továbbra is a Bel Air-i luxusvillában él, ahova Gábor Zsazsa 9. férjeként 30 évvel ezelőtt beköltözött.

Gábor Zsazsa a háború elől menekülve, 1941-ben utazott anyjával és húgaival az Egyesült Államokba, és csakhamar feleségül ment Conrad Hiltonhoz, a szállodalánc örököséhez.

1966. július 18-án kiállított útlevél.
Szökőkút is megtalálható a néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő hagyatékából rendezendő árverés tételeinek kiállításán.
Egy Ronald Reagan amerikai elnöktől ajándékba kapott nyereg.
Étkészlet.
A néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő szőrmekabátjával a kiállítás egyik rendezője.

Filmes pályafutása 1952-ben kezdődött, két évtized alatt több tucat filmben kapott szerepet világsztárok mellett. A  kritikusok szerint színészi tehetsége leginkább az 1952-ben forgatott Moulin Rouge-ban, illetve az egy évvel későbbi Liliben mutatkozott meg. Különböző országok televíziós show-műsorainak kedvelt vendége, sztárja maradt idősebb korára is.

Hírnevét nem annyira filmes szerepei, hanem házasságai, extravaganciája, szellemes mondásai alapozták meg.

Összesen kilenc házasságával még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült mint a legtöbb igent kimondó díva. Utolsó férjétől, a nála 26 évvel fiatalabb Frederic von Anhalttól házastársi jogon megkapta a hercegi címet is.

A néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő Steinway zongorája.
Hamisgyémánt- és hamissmaragd nyaklánc.

Gábor Zsazsát 2002 novemberében súlyos autóbaleset érte, a kórházat elhagyva beköltözött egy idős sztárokat gondozó szanatórium egyik luxuslakosztályába.

Tolókocsiban közlekedett, és több agyvérzés is érte, arcának egyik oldala lebénult. 2011 januárjában fertőzés miatt amputálták jobb alsó lábszárát. Utolsó éveiben állandó ápolásra szorult.

Forrás:MTI/Fotók: /EPA/Mike Nelson

Keresés az oldalon