Kiemelt Hírek 2018. július 19.

Egy póniló miatt kilakoltatnak egy kisgyermekes családot Galambokon

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 19.
Pedig eleinte azt mondták, semmi kifogásuk a szelíd állat ellen.

Egy Zala megyei kis községben, az 1200 főt számláló Galambokon egy póniló miatt lakoltatja ki az önkormányzat a hétéves Zoét és családját – tudta meg a Blikk.

A falu legtöbb portáján tartanak állatot, Baba, a négyéves póniló mégis problémát jelent, pedig az önkormányzati ingatlanban élő család előre megkérdezte, hogy tarthatnak-e állatot.

Lecsek Renáta volt férjével költözött az önkormányzati lakásba, ahol aztán a legkisebb gyermek, Zoé születését követő válás után az asszony maradt a gyerekekkel. A kislány imádja a lovakat, így végül hosszas könyörgés után karácsonyra egy pónit kapott édesanyjától és az asszony új párjától.

Természetesen előtte átnéztük a bérleti szerződésünket, illetve megkérdeztük a polgármestert is. Ő annyit mondott: a lóhoz nem engedély kell, hanem széna. Mivel maga is tart lovakat, nem gondoltuk volna, hogy Baba problémát jelent. Ám már másnap berendeltek a hivatalba, hogy azonnal adjuk el a lovat. Márciusban felszólítást kaptunk, majd megfenyegettek a lakás felmondásával, amit májusban meg is tettek

– mesélte az édesanya. Az önkormányzat a lótartást kifogásolja, valamint azt, hogy Baba az udvarban szabadul meg ürülékétől. A család már összecsomagolt, huszadikán kell visszaadniuk a kulcsokat, de egyelőre még nem sikerült új otthont találniuk.

 

 

A lap megkeresésére a polgármester, Bertók Ferenc elmondta: az önkormányzat tökéletesen jogszerűen járt el.

Ez nem szociális bérlakás, hanem az önkormányzat tulajdona, aminek a bérlésére eredetileg nem is az érintett hölgy, hanem az exférje volt jogosult. Időközben történt egy párcsere, s a testülettel arra jutottunk, hogy a viselkedésük alapján nem kívánatosak

– fogalmazott Bertók.

Keresés az oldalon